Antena Meniu Search
x

Oamenii nevăzuți din spatele unui zbor. O echipă Observator a filmat pe cel mai mare aeroport din Olanda

Le vedem în fiecare avion din lume, sunt elegante, zâmbitoare şi îmbrăcate la patru ace! Vorbim despre însoţitoarele de zbor, cu ţinute impecabile.

Vezi și

Le vedem în fiecare avion din lume, sunt elegante, zâmbitoare şi îmbrăcate la patru ace! Vorbim despre însoţitoarele de zbor, cu ţinute impecabile. O echipă Observator a filmat pe cel mai mare aeroport din Olanda, tranzitat lunar de cinci milioane de oameni şi a avut ocazia să studieze partea nevăzută a lucrurilor. Inclusiv tehnologiile anti-poluare, reciclarea şi combustibilul bio.

Aeroportul Schipol, cel mai mare din Olanda. O fostă stewardesă, care ne însoţeşte în aeroport, poartă un costum făcut dintr-o mochetă reciclată dintr-un avion.

Simone Stuifzand, reprezentant companie aeriană:

Costumele noastre albastre au acele puncte albastre de pe mochete pentru că noi nu irosim nimic.

Tone de hârtie, doze de metal şi sticlă. Totul se refoloseşte. Chiar şi componentele avioanelor. Altfel, aeroportul ar fi îngropat, la propriu, în deşeuri. 

Următoare provocare pentru marile companii o reprezintă folosirea combustibililor bio. 

Inka Pieter, director în cadrul companiei aeriene:

Cea mai mare relizare pentru viitor ar fi aceea sa reducem impactul industriei aeronautice asupra mediului. Este vorba despre reducerea volumunlui de carbon, despre reducerea volumului de zgomot şi despre cantităţile de gunoi. 

Combustibilul este amestecat cu un ulei asemător cu cel de gătit, pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon. 

Avioanele ies pe pistă doar după ce au fost spălate. Cu ajutorul tehnologiei, cei de aici reuşesc să economisească 8 milioane de litri pe an.

5000 de oameni lucrează în aeroportul din Amsterdam într-o adevărată uzină pentru ca avioanele unei singure companii să fie pregătite de zbor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Oamenii nevăzuți din spatele unui zbor. O echipă Observator a filmat pe cel mai mare aeroport din Olanda