Antena Meniu Search
x

Cardinalul australian George Pell, găsit vinovat pentru viol asupra minorilor, a murit la vârsta de 81 de ani

Cardinalul australian George Pell a murit marți, 10 ianuarie, la vâsta de 81 de ani. În februarie 2019 a fost condamnat la șase ani de închisoare, după ce a fost acuzat de abuz sexual asupra unor minori. A fost achitat ulterior în luna aprilie, 2020, potrivit News.ro

de Redactia Observator

la 11.01.2023, 07:34

Cardinalul australian George Pell, găsit vinovat pentru viol asupra minorilor, a murit la vârsta de 81 de ani
Cardinalul australian George Pell, găsit vinovat pentru viol asupra minorilor, a murit la vârsta de 81 de ani - Profimedia

George Pell a murit din cauza unor complicaţii la inimiă, rezultate în urma unei operaţii la şold. „Cu mare tristeţe pot confirma că Eminenţa Sa, Cardinalul George Pell, a murit la Roma la primele ore ale acestei dimineţi”, a declarat arhiepiscopul australian Anthony Fisher într-o declaraţie transmisă AFP.

„Această veste este un mare şoc pentru noi toţi”, a adăugat episcopul Fisher, care a cerut „să ne rugăm pentru odihna sufletului cardinalului Pell”.

George Pell a fost considerat apoi mâna dreaptă a Papei Francisc

George Pell, care a ocupat funcţia de secretar de economiei al Vaticanului şi a fost considerat apoi mâna dreaptă a Papei Francisc, a fost condamnat la şase ani de închisoare în 2019 pentru violul şi agresarea sexuală a doi băieţi de altar în Melbourne, în anii 1990.

Confirmată în apel, condamnarea sa fusese casată de Înalta Curte din Australia, iar prelatul şi-a recăpătat libertatea după douăsprezece luni de închisoare.

Născut într-un orăşel din statul Victoria, Cardinalul Pell a fost primul australian care a ajuns atât de sus în ierarhia Bisericii Catolice, unde a fost considerat numărul trei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Cardinalul australian George Pell, găsit vinovat pentru viol asupra minorilor, a murit la vârsta de 81 de ani