Antena Meniu Search
x

Video Oktoberfest la Sibiu. Localnicii s-au bucurat de muzică nemţească, specialităţi bavareze şi bere şi belşug

La Sibiu se ciocnesc halbele la Oktoberfest! Localnicii au încins atmosfera în cortul uriaş amenajat la Târgul Obor. Acolo au dansat pe ritmuri nemţeşti, au cântat, iar berea a curs valuri. Nu au lipsit nici specialităţile bavareze cum ar fi cârnăciorii picanţi şi ciolanul afumat.

de Andrei Naiţă

la 28.10.2023, 09:05

Vezi și

Un astfel de festival nu s-a mai ţinut la Sibiu dinainte de pandemie. Tradiţia a fost reluată în această toamnă, aşa că oamenii au participat în număr mare la deschidere. "E bine să stăm uniţi, să ne distrăm împreună, să mâncăm o mâncare bună, să bem un pahar de bere şi mai ales să nu avem diferenţe sociale între noi. Să vedeţi că stăm toţi laolaltă indiferent de poziţia socială pe care o ocupăm. Asta înseamnă Oktoberfest", a declarat Astrid Fodor, primarul Municipiului Sibiu.

Ritmurile vesele i-au ridicat pe oameni de la mese, iar cu halbele de bere în mână au cântat şi au dansat până târziu în noapte. Pentru acest festival, organizatorii au pregătit sute de butoaie pline cu bere şi peste 2000 de kilograme de cârnaţi bavarezi, ciolane afumate şi o mulţime de alte specialităţi. "Oktoberfestul fără ciolan, fără regele ciolanului nu există. Am făcut iahnie de fasole am făcut, am făcut gulaş am făcut, am făcut legumă la tavă, varză călită am făcut", a declarat Mihaly Kovacs, antreprenor. Distracţia continuă tot weekendul pentru că festivalul Oktoberfest se va încheia abia mâine seară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Oktoberfest la Sibiu. Localnicii s-au bucurat de muzică nemţească, specialităţi bavareze şi bere şi belşug