Antena Meniu Search
x

Olandezul care a ucis-o pe Adriana, la Gura Şuţii: "Am vrut să văd frica în ochii victimei mele"

Olandezul care a ucis-o pe Adriana, la Gura Şuţii, a făcut o mărturisire teribilă: "Am vrut să văd frica în ochii victimei mele". Johannes V. a fost subiectul unui documentar despre copiii abuzaţi, în urmă cu 22 de ani.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 02.10.2019, 10:51

Olandezul care a ucis-o pe Adriana, la Gura Şuţii, a făcut o mărturisire teribilă: "Am vrut să văd frica în ochii victimei mele". Johannes V. a fost subiectul unui documentar despre copiii abuzaţi, în urmă cu 22 de ani.

O fetiţă de doar 11 ani din Gura Şuţii, Adriana, a fost răpită de pe stradă şi ucisă de Johannes V., un olandez în vârstă de 47 de ani venit special în România pentru a comite grozăvia. Presa olandeză a descoperit că bărbatul a apărut în 1997 înt-run documentar despre victimele abuzurilor în copilărie şi acolo vorbeşte despre pornirile sale de "vânător sexual". El recunoaşte dorinţa de a umili şi înspăimânta femeile.

În documentar, scriu ziariştii de la ad.nl, Johannes nu pomeneşte nimic despre fetiţe, ci se referă doar la femei. 

Alături de medicul său, Johannes V. încearcă să analizeze ce i se întâmplă în momentul în care o femeie pe care vrea să o atingă îl respinge: "Atunci observ că devin intruziv. Că sunt obișnuit să obțin ceea ce vreau. Dacă mă respinge, întoarce capul, atunci furia începe să mă domine."

Pe acelaşi subiect

În documentarul citat, Johannes V., un tânăr în vârsta de douăzeci de ani în timpul filmărilor, este urmărit în timpul internării și tratamentului său la o clinică din Utrecht. El stă acolo pentru că a fost condamnat la opt luni de închisoare și tratament obligatoriu din cauza "agresiunii multiple". Un număr exact de infracțiuni nu este menționat.

Documentarul oferă o perspectivă detaliată asupra felului în care gândea criminalul Adrianei. Își descrie creierul ca pe un "cazan de înaltă presiune, o bombă cu ceas", plin de tensiuni pe care nu le poate controla. Acea neputință și tensiune decurg dintr-o copilărie tulburată, cu o mamă greu de apărat, care-l strică, și un tată foarte dominant și strict.

Johannes se simte umilit în mod regulat în timpul tinereții sale, dar în același timp obișnuiește să obțină ceea ce își dorește. Se concentrează asupra femeilor necunoscute pe care le întâlnește pe stradă, de exemplu după o noapte în club: "Dacă am acele sentimente de neputință, atunci eu sunt cel care vrea să mă umilească în acel moment, este un fel de mânie de care trebuie să scap."

Sentimentul că poate decide el ce se întâmplă este mai important decât satisfacția sexuală în sine: "De aceea nu se termină niciodată cu un viol.", spunea Johannes, care a avut o prietenă constantă când a agresat femeile: "Contactul sexual cu ea este bun. Nu este nevoie de mai mult. Dacă am acele sentimente de neputință, atunci eu sunt cel care vrea să mă umilească în acel moment, este un fel de mânie de care trebuie să scap."

Olandezul care a ucis-o pe Adriana la Gura Şuţii, familie plină de probleme

Mama lui Johannes V. a scris acum cinci ani o carte, mai arată sursa citată, n care povesteşte cum bunicul criminalului s-a sinucis când avea 48 de ani, ea însăşi a stat 6 ani într-un ospiciu, fratele lui Johannes a murit tânăr ir tatăl lui era alcoolic şi a obligat-o pe femeie inclusiv să se prostitueze, ca să facă rost de bani.

În carte este descris cum copilul este lovit atât de tare pe fese cu o riglă, la vârsta de 2 ani, încât putea vedea urmele săptămâni întregi după bătaie. Tatăl său îl încuia pe micuţul Johannes într-un dulap, în înuneric, pe hol. La 5 ani rămâne doar cu tatăl lui, mama fiind internată din nou la ospiciu.

Când merge la şcoală, e bătut de colegi, învaţă se se bată şi el şi cel mai mult, spune mama, să muşte.

Olandezul care a ucis-o pe Adriana, la Gura Şuţii, s-a sinucis după crimă

Johannes V. a ucis-o pe Adriana vineri după-amiază, 20 septembrie, iar apoi a fugit din ţară, întorcându-se în Olanda. Johannes Visscher era urmărit de poliţiştii olandezi în momentul în care bărbatul de 47 de ani şi-a pus capăt zilelor intrând cu maşina într-un TIR, la Escharen, la trei zile după crimă.

Bărbatul nu era prima oară în România şi e bănuit că în 2016 ar mai fi agresat o fetiţă, la Iaşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Olandezul care a ucis-o pe Adriana, la Gura Şuţii: "Am vrut să văd frica în ochii victimei mele"