Antena Meniu Search
x

Omul de afaceri Doru Bertea s-a sinucis. Era în arest la domiciliu, fiind cercetat pentru achiziţiile în mai multe spitale Covid

Omul de afaceri Doru Bertea, aflat în arestat la domiciu şi cercetat în dosarul achizițiilor de la spitalele COVID din Brașov și Odorheiu Secuiesc, s-a sinucis în seara zilei de luni.

de Monica Palade

la 04.05.2021, 12:21

Omul de afaceri Doru Bertea s-a sinucis. Era în arest la domiciliu, fiind cercetat pentru achiziţiile în mai multe spitale Covid - Hepta

Administratorul firmei Chantel Sante, societate comercială implicată în dosarul de corupție deschis de DNA, s-ar fi spânzurat.

Procurorii DNA au anchetat achiziţiile de echipament medical realizate în spitalele COVID din Odorheiu Secuiesc şi Braşov.

Potrivit procurorilor, firma lui Doru Bertea „a furnizat Spitalului de Boli Infecţioase Braşov un robot de purificare a aerului, pe preţ supraevaluat, exagerat, achiziţionat la un preţ decent de la societatea Lianmed”.

Un robot inutil

Robotul de purificare a aerului care ar fi trebuit să facă dezinfecţia cu ultraviolete a mediului nici măcar nu a fost utilizat în spital, deoarece nu corespundea datelor tehnice ale unităţii medicale. După ce a aflat de la Emanoil Mirică despre anchetă, Doru Bertea a încercat să rupă orice legătură între el şi fostul consilier judeţean Andrei Kadas, în speranţa că ancheta nu va ajunge la stomatolog.

Conform unor surse judiciare, suspecţii nu aveau încredere unii în alţii, astfel că Doru Bertea ar fi încheiat un înscris prin care Andrei Kadas şi Marius Cristian Popa să recunoască faptul că au primit de la primul suma de 25.000 de euro. Mai întâi, Doru Bertea le-ar fi oferit lui Kadas şi lui Popa câte 5.000 de euro, iar, în 21 septembrie, i-ar fi oferit lui Marius Cristian Popa şi ceilalţi 15.000 de euro, conform înţelegerii iniţiale dintre cei trei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Omul de afaceri Doru Bertea s-a sinucis. Era în arest la domiciliu, fiind cercetat pentru achiziţiile în mai multe spitale Covid