Antena Meniu Search
x

Video Operă de artă din Iaşi, atacată de localnici pentru că "reprezintă Satana". Creatorul spune că "Hidra" sa este de fapt clasa politică

Statuile controversate de la Iaşi au nevoie de protecţia poliţiei. Mai multe opere de artă expuse în zonele pietonale sunt păzite de agenţi pentru că localnicii care nu le înţeleg le-au vandalizat. Poliţiştii au început şi o anchetă penală pentru distrugere.

de Redactia Observator

la 22.02.2024, 19:59

Vezi și

"Să dărâmăm, să tăiem, să facem ceva!"

"Doamne, apără şi păzeşte!!! Nu ne lăsa, Doamne!"

Liviu Zamfirescu, Poliția Locală: După acest eveniment, am mărit gradul de supraveghere, atât ziua cât şi noaptea, pentru a nu mai permite să se întâmple aşa ceva.

Opera care a stârnit reacţii violente se numeşte Hidra

Pe acelaşi subiect

Opera care a stârnit reacţii violente se numeşte Hidra şi este opera sculptorului Costin Ioniţă. Prezintă un om care are în loc de cap şerpi din care ies trandafiri. Artistul spune că opera vandalizată simbolizează lipsa de verticalitate a clasei politice româneşti, care din 1990 încoace, se schimbă foarte încet în bine.

Costin Ioniţă, artist: Acele tentacule, acei serpi despre care se tot vorbeste. Şerpii ăia în vârful lor au nişte boboci de trandafiri, desigur Sunt nişte trandafiri nu frumoşi, nu blânzi. De ce trandafiri? Pentru că este, din punctul meu de vedere, cel mai puternic simbol politic postdecembrist. 

Localnic: Satana, ce să reprezinte? Horror.

Atacul asupra operei de artă s-a transformat în mems pe reţelele de socializare. În imagini apare cele două protagoniste care se luptă cu monumentul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Operă de artă din Iaşi, atacată de localnici pentru că "reprezintă Satana". Creatorul spune că "Hidra" sa este de fapt clasa politică