Antena Meniu Search
x

Video Operaţiune SF în România. Primul portavion pentru drone va fi construit, în premieră, la Galaţi

Operaţiune science - fiction în România. Un portavion pentru drone va fi construit, în premieră, în ţara noastră. Lung cât un teren de fotbal, aproape, va putea lansa avioane fără pilot şi vehicule submarine fără pilot.

de Adrian Obreja

la 28.02.2024, 20:00

Vezi și

Portavionul a fost comandat de Marina Militară Portugheză. Este un portavion ce va fi dotat cu echipamente de ultimă generaţie, va avea o pistă de zbor de 94 de metri lungime şi 11 metri lăţime. De aici vor fi lansate dronele şi elicopterele uşoare fără pilot. În acelaşi timp, va di dotat şi cu o rampă de lansare pentru vehicule subacvatice, dar şi cu rampă de lansare pentru vehicule de suprafaţă fără pilot.

Şantierul Naval din Galaţi are în portofoliu peste 40 de astfel de nave

Va avea laboratoare şi spaţii de cazare ce pot adăposti peste 150 de militari. Şantierul Naval din Galaţi este singurul care a construit în ultimii ani astfel de nave militare performante. Are în portofoliu peste 40 de nave militare similare construite pentru partenerii NATO, dar şi pentru ţările care colaborează cu Alianţa.

Chiar acum, la Galaţi, se află în construcţie o altă navă militară care se numără printre cele mai mari construite vreodată în România. Aceasta a fost comandată de Marina Militară Olandeză. Cea mai mare navă militară construită în România a fost realizată în urmă cu câţiva ani şi a fost comandată tot de către olandezi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 12 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Operaţiune SF în România. Primul portavion pentru drone va fi construit, în premieră, la Galaţi