Antena Meniu Search
x

Video Operațiunea Meduza: Sunt căutați elevii care vând droguri în școli. Stupefiante găsite în borcane și congelatoare, la descinderi

Operaţiunea Meduza, cea mai mare anchetă privind traficul de droguri din şcoli, se extinde. Procurorii au descins astăzi şi în alte judeţe ale ţării, precum Bacău, Suceava, Cluj şi Timiş. Şi acolo, cei mai mulţi dintre traficanţi sunt elevi care ţineau drogurile ascunse în casă, în borcane sau chiar în congelator. În Capitală două persoane au fost deja arestate. Părinţii fac un apel către autorităţi să ia măsuri urgente.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 22.03.2023, 18:21

Vezi și

Opt percheziţii au loc miercuri dimineaţă la persoane care ar fi comercializat droguri de risc şi de mare risc - canabis şi amfetamine - către consumatori, inclusiv către elevi. 

"Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău, efectuează 8 percheziţii domiciliare, în judeţul Bacău, în trei cauze, având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc", anunţă IGPR.

Conform anchetatorilor, în perioada 2022 - martie 2023, mai multe persoane ar fi comercializat droguri de risc şi de mare risc (cannabis şi amfetamine), către consumatori, inclusiv elevi, din municipiul Bacău şi localităţile învecinate. Peste 20 de persoane au fost audiate la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Bacău.

Opt percheziţii au loc miercuri dimineaţă și în Timişoara, într-un dosar deschis pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, mai mult de 10 persoane fiind duse la audieri.

Pe acelaşi subiect

Elevi reţinuţi în "Operaţiunea Meduza"

După "operaţiunea Meduza" de la Bucureşti, menită să distrugă cartelul drogurilor din liceele de top, procurorii anti-mafia au început marți dimineaţă o operaţiune fulger şi în Bacău. Filau demult o reţea care alimenta cu substanţe interzise inclusiv elevii din liceele din oraş şi împrejurimi. Dimineaţă, mascaţii au intrat în opt locuinţe. Iar surpriza a fost pe măsură. Au găsit droguri ascunse în borcane, dar şi în congelator, printre pungi de carne îngheţată.

Percheziţii domiciliare au avut loc au început pe 22 martie, în Bacău, precum şi în alte localităţi învecinate. Sunt căutaţi mai mulţi suspecţi care începând cu anul trecut ar fi comercializat cantităţi importante de cannabis şi amfetamină. Clienţii erau atât alţi studenţi, cât şi elevi minori. Vorbim despre un dosar în care sunt anchetate fapte de trafic de droguri de risc şi de mare risc.

Printre adolescenţii arestaţi pentru trafic de droguri este şi fiul expertului de la DNA. Trei liceeni, inclusiv băiatul secretarului de stat de la Externe, au primit libertate condiţionată. Sunt obligaţi să anunţe la Poliţie fiecare mişcare, altfel, ajung şi ei în arest. Judecătorii au luat decizile după ce au primit de la procurori lista drogurilor găsite acasă la suspecţi. Părinţii, însă, nu au văzut dovezile care erau sub privirile lor.

Directorul Colegiului Naţional I.L. Caragiale: Consumatori de substanţe interzise în rândul elevilor există în toate şcolile şi liceele din Bucureşti şi îmi asum această afirmaţie

Andreia Bodea, directorul Colegiului Naţional Ion Luca Caragiale a declarat, marţi, la Prima News, că consumatori de substanţe interzise în rândul elevilor există în toate şcolile şi liceele din Bucureşti şi îşi asumă această afirmaţie. Ea a mai spus că interacţiunea cu părinţii este "în general proastă", pentru că au o reacţie de negare.

Bodea a transmis că dacă autorităţile vor căuta vinovaţii în şcoli nu vor ajunge decât la nivelul foarte de jos al problemei şi nicidecum la zonele în care aceste produse, aceste droguri se vând, arătând că masiv ei consumă când pleacă din şcoală.

"Am senzaţia pe parcursul orelor acest colegiu a devenit fieful drogurilor, lucru care personal mă deranjează şi dacă ar fi fost aşa şi Inspectoratul Şcolar Bucureşti şi Angenţia Antidrog ar fi ştiut. (..) Faptul că există consumatori, elevi consumatori de substanţe interzise nu înseamnă că traficul de droguri s-a mutat în Colegiul Caragiale", a spus directoarea colegiului, potrivit news.ro.

Andreia Bodea a precizat: "Consumatori de substanţe interzise în rândul elevilor există în toate şcolile şi liceele din Bucureşti ş îmi asum această afirmaţie, ştiu acest lucru de la elevii mei care se întâlnesc cu elevi din alte şcoli. Eu nu am cunoştinţă, personal, ca în clădirea acestei şcoli să fi intrat şi să fi vândut cineva, dar faptul că eu nu ştiu nu înseamnă că nu s-a întâmplat, să fi vândut substanţe interzise". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Operațiunea Meduza: Sunt căutați elevii care vând droguri în școli. Stupefiante găsite în borcane și congelatoare, la descinderi