Antena Meniu Search
x

Elev român prins cu droguri chiar în timp ce era la un program Erasmus, în Macedonia de Nord. Două profesoare l-au descoperit

În timp ce în ţară are loc o amplă operaţiune pentru capturarea unor reţele care vând droguri în şcoli, un elev din Deva a fost prins cu droguri în timp ce participa la un program Eramus în Macedonia de Nord. Drogurile au fost descoperite de două profesoare care au solicitat oprirea programului şi întoarcerea elevilor în ţară. 

de Redactia Observator

la 22.03.2023, 16:46

Elev român prins cu droguri chiar în timp ce era la un program Erasmus, în Macedonia de Nord. Două profesoare l-au descoperit
Droguri în şcoli (foto arhivă) - Observator

Un elev de 17 ani, care învaţă la un liceu din Deva, a fost prins cu droguri asupra lui în timp ce se afla în Macedonia de Nord, alături de alţi tineri, în cadrul unui program Erasmus, potrivit Agerpres. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara a declanşat o anchetă în acest caz.

"A fost numită o comisie care va analiza acest incident nefericit. Va trebui să punem un accent mai mare pe activitatea de prevenţie în domeniul prevenirii consumului de droguri. Vom colabora cu Centrul Judeţean Antidrog pentru recomandările necesare, iar elevul va trebui ajutat să depăşească acest moment", a declarat miercuri inspectorul şcolar general Maria Ştefănie. 

Drogurile, descoperite de două profesoare 

Potrivit primelor date, elevul făcea parte dintr-un grup de 12 tineri selectaţi din judeţul Hunedoara pentru a lua parte la un program Erasmus la Skopje, în Macedonia de Nord. Tânărul este elev la Liceul Tehnologic "Dragomir Hurmuzescu" din Deva, iar selecţia tinerilor care au luat parte la acest program a fost efectuată prin Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Hunedoara.

Pe acelaşi subiect

Drogurile au fost descoperite de cele două profesoare care însoţeau grupul de elevi, iar ulterior a fost oprită participarea la derularea programului Erasmus şi s-a solicitat întoarcerea acasă a tinerilor.

Elevul în cauză a fost audiat, însă, de autorităţile din Macedonia de Nord, a precizat inspectorul şcolar general Maria Ştefănie. Tinerii au ajuns acasă în siguranţă, marţi noaptea, ancheta derulată în acest caz urmând să stabilească împrejurările în care s-a produs incidentul, a mai menţionat reprezentantul IŞJ Hunedoara. 

Între timp, în ţară operaţiunea Meduza, cea mai mare anchetă privind traficul de droguri din şcoli, se extinde. Procurorii au descins miercuri şi în alte judeţe ale ţării, precum Bacău, Suceava, Cluj şi Timiş. Şi aici, cei mai mulţi dintre traficanţi sunt elevi care ţineau drogurile ascunse în casă, în borcane sau chiar în congelator.  În Capitală, două persoane au fost deja arestate. Părinţii fac un apel către autorităţi să ia măsuri urgente. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Elev român prins cu droguri chiar în timp ce era la un program Erasmus, în Macedonia de Nord. Două profesoare l-au descoperit