Antena Meniu Search
x

Video Oraşele din ţară, decorate de Crăciun în mijlocul lui octombrie. Deşi sunt 20 de grade, străzile sunt pline de globuri şi luminiţe

Mai sunt 68 de zile până la Crăciun şi nu mai avem răbdare. Oraşele încep să prindă aer de sărbătoare. Multe străzi au fost deja împodobite cu globuri şi luminiţe, iar în magazine au apărut decoraţiunile alb-roşii.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 18.10.2023, 21:06

Vezi și

Alex Prunean, reporter Observator: Operaţiunea de montare a a luminiţelor a început cu zona centrală, dar în doar câteva zile feeria sărbătorilor va cuprinde alte 27 de locuri din oraş. Peste 8 mii de metri de ghirlandă luminoasă şi 5 mii de alte decoraţiuni vom avea în acest an. Toate cu beculeţe de culoare alb-cald, pe alocuri cu influenţe de cald-rece.

Clujenii sunt gata de Crăciun

La Cluj-Napoca, împodobirea străzilor cu luminiţe de Crăciun a început cu două săptămâni mai devreme decât anul trecut. Iluminatul de sărbători va fi prietenos cu facturile la curent. În loc de becuri, vor fi aprinse led-uri care consumă mai puţină electricitate. Localnicii nu ştiu cum vor arăta decoraţiunile, dar îşi fac speranţe.

Femeie: Mi se pare că doar câteva culori l-ar face mult mai frumos. Roşu, argintiu.

Pe acelaşi subiect

Femeie: O singură culoare, cât mai multe luminiţe. Să fie ceva frumos şi simplu.

În premieră, anul acesta vor fi două târguri de sărbători la Cluj-Napoca: în Piaţa Centrală şi în faţa Sălii Sporturilor, unde va fi amenajat şi un patinoar. Ambele se vor deschide pe 24 noiembrie. 70 de căsuţe cu suveniruri, turtă dulce, vin fiert şi alte bunătăţi îi vor aştepta pe localnici şi turişti. Toate pregătirile pentru Crăciun au costat primăria un milion 200.000 de lei.

Iulia Pop, reporter Observator: Şi Timişoara se pregăteşte să strălucească de sărbători. A început montarea iluminatului stradal şi înscrierea comercianţilor care vor să participe la Târgul de Crăciun. Îşi deschide porţile pe 26 noiembrie şi va putea fi vizitat până în 7 ianuarie, anul viitor.

Magazinele, pline de globuri şi brazi artificiali

Pregătirile sunt în toi şi în magazine, care au făcut loc pe rafturi pentru globuri, oameni de zăpadă, jucării cu Moş Crăciun şi brazi artificiali.

Iulia Pop, reporter Observator: Afară sunt 15 grade, însă în marile magazine este o vânzoleală continuă: în câteva zile, toate rafturile vor fi pline cu zeci de mii de produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Antreprenorii se pregătesc şi ei de Crăciun

Artizanii sunt şi ei în focul creaţiei. Micile magazine specializate în decoraţiuni şi cadouri hand-made pentru Crăciun pregătesc surprize clienţilor.

Ina Mazilu, artizan: M-aţi prins exact în faza în care în care am terminat cu procurarea materialelor, mi-am pregătit vasele, mi le-am pictat. În magazin voi începe să le duc după 1 noiembrie, dar noi lucrăm tot timpul anului pentru Crăciun.

La Craiova se montează decoraţiuni de Crăciun încă de acum două săptămâni. Două milioane de beculeţe vor lumina străzile oraşului. Târgul de iarnă, considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa, se deschide pe 17 noiembrie, primul din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Oraşele din ţară, decorate de Crăciun în mijlocul lui octombrie. Deşi sunt 20 de grade, străzile sunt pline de globuri şi luminiţe