Antena Meniu Search
x

Video Orașul în care se circulă gratuit cu autobuzele și tramvaiele în fiecare vineri. Chiar şi aşa, localnicii nu prea vor să renunțe la mașini

Vinerea este ziua în care ieşenii pot circula gratuit cu autobuzele şi tramvaiele. Prin această inițiativă, primăria vrea să încurajeze folosirea mijloacelor de transport în comun, în condiţiile în care maşinile reprezintă prima sursă de poluare. Chiar şi aşa, oamenii se lasă cu greu convinşi să lase maşinile acasă, iar mărturie stă traficul infernal care se menţine şi vinerea.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 04.06.2022, 09:11

Vezi și

Primăria a încercat să-i convingă cu gratuitate, dar ieşenii nu par dispuşi să renunţe la comoditatea maşinii personale. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Gratuitatea din zilele de vineri, nu pare să-i fi convins pe ieşeni să renunţe la maşinile personale. La orele de vârf în continuare se circulă bară, la bară. Semn că toată lumea a plecat dimineaţa de acasă, tot cu maşina din faţa porţii. 

Orele pierdute în trafic și aerul aproape irespirabil sunt doar doua dintre problemele pe care primăria speră să le rezolve odată cu introducerea gratuității la mijloacele de transport în comun, în zilele de vineri. 

Mihai Chirica, primar Iaşi: Dorinţa este clară de a stimula utilizarea transportului public, în condițiile supraaglomerării străzilor. Preţul petrolului a luat-o din nou razna, care influenţează şi preţul energiei electrice pentru echipamentele pe care noi le folosim.

Pe acelaşi subiect

Ce cred ieșenii

De acum, în fiecare zi de vineri oamenii vor circula gratis cu mijloacele de transport în comun. 

Localnic: E o idee excelentă. Mai ales pentru cei care circulă mult prin oraş. În curând, unde o să am foarte mult teren, biletele trebuie să le duc la decontat, la sfârșitul zilei. 

Localnic: Atâta timp cât se scumpeşte benzina şi motorina. Automat se va reflecta în tot. Indiferent că e vorba de transport sau de produse de altă natură. 

Localnic: La orele astea dimineaţa este mai aglomerat şi e mai ok să foloseşti mijlocul de transport. 

Primăria a venit şi cu "una rece" după vestea "caldă": începând cu luna aceasta preţurile biletelor şi abonamentelor au crescut considerabil. Astfel, dacă pentru un bilet de călătorie în zona metropolitană ieşenii plăteau până acum 3,5 lei, începând din această lună acesta va costa 4 lei. În plus, un abonament lunar costă acum 120 de lei, cu 50% mai mult decât luna trecută. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Orașul în care se circulă gratuit cu autobuzele și tramvaiele în fiecare vineri. Chiar şi aşa, localnicii nu prea vor să renunțe la mașini