Antena Meniu Search
x

Ouă contaminate cu insecticid, cumpărate de români

Situaţie alarmantă privind ouăle contaminate cu insecticidul interzis in Europa. Cele mai multe au ajuns în farfuriile românilor. Inspectorii sanitar-veterinari au reuşit să mai recupereze şi să retragă de la vânzare doar câteva mii din cele peste o sută de mii de ouă care au fost vândute.

Vezi și

Situaţie alarmantă privind ouăle contaminate cu insecticidul interzis in Europa. Cele mai multe au ajuns în farfuriile românilor. Inspectorii sanitar-veterinari au reuşit să mai recupereze şi să retragă de la vânzare doar câteva mii din cele peste o sută de mii de ouă care au fost vândute în Olt, Bucureşti şi Teleorman.

Din cele 102.000 de ouă vandute in Olt, Bucuresti si Teleorman, DSV Olt a comunicat ca a reusit sa mai retraga de pe piata 6.000 de oua din acelasi lot, 30.000 au fost vandute si cel mai probabil au fost si mancate. 

In Bucuresti şi Teleroman, ouale au fost vandute integral, vorbim despre 64.000 de oua din aceea ferma, inspectorii nu au mai avut ce confisca. 

Pe 21 noiembrie, inspectorii ANSVSA au controlat ferma din Draganesti Vlaşca, judetul Teleorman, iar pe 6 decembrie au venit rezultatele pozitive, ouale erau contaminate cu FIPRONIL.

Apoi, 4,2 milioane de oua au fost confiscate de inspectori, in jur de 60.000 au fost distruse pana acum.

Autoritatile au anuntat despre pericol la o luna dupa toata aceasta situatia.

Daca cine mananca in cantitati mari produse cu acest insecticid interzis in Europa ar putea avea greata, voma, varsaturi sau afectiuni digestive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ouă contaminate cu insecticid, cumpărate de români