Antena Meniu Search
x

Pacient infectat cu noul coronavirus, readus cu mascații în spital după ce a fugit de internare (Video)

La spital, adus de mascaţi. Un bărbat din Cluj, infectat cu coronavirus, a pus în alertă autorităţile din tot judeţul, după ce a fugit din spital. Cu branula înfiptă în venă, omul s-a plimbat mai bine de 35 de kilometri până la familie, în Turda. Astăzi, a fost luat cu mascaţii de acasă şi dus înapoi în spital. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 21.08.2020, 22:09

Vezi și
  • Pacientul neagă existența coronavirusului.
  • Pacientul s-a ales cu dosar penal.

A fost panică, astăzi, în faţa Spitalului de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, cu poliţişti şi mascaţi. Nu aşteptau vreun infractor periculos, ci pe un bărbat care, deşi confirmat pozitiv cu Covid-19, fugise din spital. 

Pacient infectat coronavirus: Cum pot eu să ştiu exact că sunt bolnav, din moment ce eu nu sunt? Eu mă simt foarte bine! 

18 august. Bărbatul merge la Spitalul Judeţean din Cluj-Napoca ca să-şi rezolve nişte probleme cardiace. Pentru că protocolul cere ca, înainte de internare, toţi pacienţii să fie testaţi pentru Covid-19, omului îi sunt recoltate probele. 

Două zile mai târziu, rezultatul arată că bărbatul este infectat şi trebuie transferat la Spitalul de Boli Infecţioase. Doar că ... 

Adela Golea, şef UPU Cluj: Medicul curant ne-a spus că nici familia nu crede în covid şi nu sunt de acord să fie transferat. S-a lăsat pacientul să se mai gândească, dar acest timp de gândire a fost, de fapt, timp ca domnul să decidă să părăsească unitatea medicală fără acord.

Şi nu a plecat oricum ci cu tot cu branula în venă. Omul s-ar fi urcat într-un microbuz şi s-a dus acasă, la Turda. 35 de kilometri a parcurs, fără nicio grijă. 

Pacient infectat coronavirus: Am fugit din spital pentru că se vorbea dinainte să fac test covid că eu am virusul. Deci, am fost interzis să merg la baie dinainte să mi se facă testul. 

Bărbatul va rămâne internat la Spitalul de Boli Infecţioase cel puţin 48 de ore. Dacă nu devine simptomatic, va fi dus la audieri abia după ce următoarele două teste vor fi negative. 

Între timp, DSP Cluj a început o anchetă epidemiologică, iar pacientul s-a ales şi cu dosar penal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Pacient infectat cu noul coronavirus, readus cu mascații în spital după ce a fugit de internare (Video)