A mai murit un pacient infectat cu acinetobacter la Institutul "Marius Nasta"
Conducerea Institutului ”Marius Nasta” din București a anunțat, miercuri, 20 februarie, că încă un pacient contaminat cu acinetobacter a murit. Numărul pacienţilor decedaţi care aveau şi această infecţie a ajuns, astfel, la trei.
Conducerea Institutului ”Marius Nasta” din București a anunțat, miercuri, 20 februarie, că încă un pacient contaminat cu acinetobacter a murit. Numărul pacienţilor decedaţi care aveau şi această infecţie a ajuns, astfel, la trei. Oficialii unității medicale au anunțat că în blocul operator s-a făcut deja curăţenie şi urmează dezinfecţia terminală, apoi noi analize. Ancheta epidemiologică este în curs, însă medicii susţin că bacteria a ajuns în spital adusă de un pacient transferat de la Institutul ”Matei Balş”.
Conducerea Institutului ”Marius Nasta” din Capitală a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că s-a mai înregistrat un deces la un pacient în stare foarte gravă la care s-a depistat acinetobacter.
În plus, reprezentanţii unităţii au precizat că în blocul operator a fost deja făcută curăţenie şi urmează dezinfecţia terminală, apoi vor fi făcute noi analize.
În Secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) se aflau şase pacienţi care fuseseră operaţi, patru dintre aceştia fiind deja urcaţi pe secţie. Ceilalţi doi vor fi mutaţi abia când starea lor de sănătate va permite acest lucru. Ulterior, va fi demarată şi în Secţia de ATI curăţenia şi dezinfecţia.
Aceasta a precizat că blocul operator şi Secţia ATI vor fi închise ”cât timp va fi necesar”.
Medicii unităţii au precizat că pacienţii ar putea fi îndrumaţi către Spitalul Militar din Bucureşti, către Instututul Fundeni, la Secţia de Oncologie, sau către Spitalul Municipal Bucureşti.
Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a decis, marţi, sistarea activităţii blocului operator şi a Secţiei de Terapie Intensivă de la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, rezultatele analizelor arătând că există o infecţie nosocomială în unitate.
Ancheta epidemiologică a început vineri, după ce s-a stabilit că doi pacienţi care au murit erau contaminaţi cu acinectobacter.
sursa: news.ro
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰