Antena Meniu Search
x

Bacterie periculoasă la Institutul "Marius Nasta" din Bucureşti. Doi pacienți au murit, alți doi sunt infectați

O bacterie periculoasă a ucis doi pacienţi şi a infectat alţi doi la Institutul Marius Nasta din Bucureşti. Spitalul a oprit preluarea bolnavilor de la alte unităţi medicale şi a impus măsuri urgente de protecţie. Unul din pacienţii decedaţi fost transferat de la un alt spital, cu tot cu bacterii.

De Redactia Observator la 15.02.2019, 20:39
Vezi și

O bacterie periculoasă a ucis doi pacienţi şi a infectat alţi doi la Institutul "Marius Nasta" din Bucureşti. Spitalul a oprit preluarea bolnavilor de la alte unităţi medicale şi a impus măsuri urgente de protecţie. Unul din pacienţii decedaţi fost transferat de la un alt spital, cu tot cu bacterii. Neraportarea de către managerii spitalelor a infecţiilor nosocomiale face ca autorităţile să nu poată opri la timp răspândirea bolilor.

Am avut două decese în ultima saptamană şi, în acest moment, sunt două persoane infectate - Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

Un posibil focar de infecţie cu acinetobacter ar putea fi confirmat de inspectorii de sănătate în acest spital. Problemele au apărut la secţia de terapie intensivă, pe 9 februarie, după transferul unui pacient în stare gravă. Bacteria, cel mai probabil neraportată de spitalul care a tratat iniţial cazul, ar fi fost transferată la Institutul Marius Nasta din Bucureşti.

Pentru a proteja pacienţii care ar putea să vină pe terapie intensivă, în acest moment este limitată internarea pacienților din alte spitale - Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

Pe acelaşi subiect

Analizele făcute pacienţilor au fost trimise la Institutul Cantacuzino pentru ca medicii să afle dacă există legătură între cazuri. Doar în această situaţie poate fi declarat focar de infecţie în spital. Medicii au impus deja măsuri suplimentare de protecţie şi au oprit accesul vizitatorilor, până săptămâna viitoare, când vor fi gata analizele.

Infecțiile din spitale, în continuare neraportate

Cazul de la Marius Nasta le arată din nou autorităţilor că România are o problemă cu neraportarea infecţiilor. Ca să nu-şi piardă funcţiile, managerii de spitale ascund acest lucru, împiedicând autorităţile din sănătate să ia măsuri imediate pentru a limita răspândirea bacteriilor.

Sunt spitale care au conditii improprii de îngrijire a pacienţilor şi ei declară infecţii intraspitalicesti mult mai puţine decât e normal. E incredibil că astfel de oameni nu sunt destituiţi imediat pentru că mint. Un astfel de fals omoară oameni! - Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Pacienţilor

Până în 2017, spitalele din România aveau un grad de raportare de cinci ori mai mic decât cele din Germania, semn că infecţiile erau ţinute sub preş.

Neraportarea duce categoric la măsuri extreme - Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii

În 2017, peste 19 mii de cazuri de infecţii nosocomiale au fost înregistrate oficial în toată ţara, iar în primele şase luni din 2018 peste nouă mii. Cele mai multe raportări au fost făcute în Capitală şi în judeţele Cluj, Timiş şi Iaşi. Iar cele mai puţine în Ialomița, Giurgiu, Gorj şi Tulcea.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Bacterie periculoasă la Institutul "Marius Nasta" din Bucureşti. Doi pacienți au murit, alți doi sunt infectați