Antena Meniu Search
x

Video Pacienta de 250 de kg plimbată printre spitale a murit. Starea femeii se agravase extrem în ultimele sale ore din viaţă

Pacienta de peste 250 de kilograme, care a fost refuzată de mai multe spitale la internare, a murit. Starea femeii în vârstă de 59 de ani se agravase extrem în ultimele ore şi s-a stins din viaţă în secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Botoşani. 

de Redactia Observator

la 27.04.2023, 20:05

Vezi și

Cu o greutate de peste 250 de kilograme, femeia a fost transferată de la Dorohoi în urmă cu trei zile. Starea ei a continuat, însă, să se deterioreze. După ce a fost transportată cu ajutorul a 14 persoane, femeia a fost internată în secţia medicală II a Spitalului Judeţean. Ulterior, aceasta a fost trasferată la Terapie Intensivă în cursul nopţii de marţi spre miercuri. Inițial aceasta a fost internată la Dorohoi, după ce a fost refuzată de trei spitale.

Potrivit medicilor, starea ei s-a degradat din cauza transportului şi a afectării organelor din cauza stratului de grăsime din unele zone, în timp, afecțiuni ce au fost abia acum descoperite. "Starea pacientei a fost una foarte gravă din momentul admiterii în secția noastră. A ajuns la noi cu insuficienţă multiplă de organ. Starea ei a fost cauzată de complicațiile pe care le aduce obezitatea morbidă. Din păcate, pe cursul nopții s-a instalat un stop cardiocirculator, iar în ciuda terapiei suportive maximale nu a răspuns la manevrele de resuscitare", a precizat medicul primar de anestezie şi terapie intensivă Claudia Malancea, şef al ATI din cadrul Spitalului Judeţean, potrivit Monitorul de Botoşani.

Ce spune ministerul Sănătăţii

Cazul pacientei a ajuns şi în atenţia ministrului Sănătăţii. Acesta promite un proiect care să rezolve problema. "Recunosc că nu a fost o problemă pe care să o aprofundăm, dar o să o aprofundăm şi o să avem o soluţie pentru pacienţii cu obezitate morbidă. Sau, dacă nu există paturi, nu sunt paturi, o să încercăm să rezolvăm printr-un proiect acest lucru", a transmis Alexandru Rafila.

Femeia de 59 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a căzut, însă mai multe spitale au refuzat să o interneze pe motiv că nu au un pat special pentru pacienţii supraponderali. Un medic este anchetat disciplinar tocmai pentru că s-ar fi opus internării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Pacienta de 250 de kg plimbată printre spitale a murit. Starea femeii se agravase extrem în ultimele sale ore din viaţă