Antena Meniu Search
x

Pacienți externați la cerere s-au întors în spitale cu forme mai grave ale infectării cu noul coronavirus

Bolnavii cu coronavirus care au ieşit la cerere din spital sunt o bombă cu efect întârziat. S-au pus în pericol pe ei şi pe cei din jur. În ultimele zile, trei pacienţi din Bucureşti care au cerut externarea s-au reîntors în comă la terapie intensivă. În Dâmboviţa, însă, au făcut zeci de victime printre cunoscuţi şi necunoscuţi. Nu e de mirare că numărul îmbolnăvirilor e mare: 637 de cazuri noi au fost raportate astăzi şi încă 30 de decese!

de Redactia Observator

la 14.07.2020, 19:34

Vezi și
  • Mai mulți pacienți externați la cerere s-au întors în spitale cu forme mai grave ale infectării cu noul coronavirus.
  • Un pacient din Timișoara a refuzat pacientul cu Remdesivir.

658 de bolnavi au plecat pe semnătură din spital în ultimele două săptămâni, după decizia Curții Constituționale. 85 numai de ieri până azi. Pe mulţi, decizia îi poate costa viaţa. O simt pe pielea lor trei pacienţi cu coronavirus care au ajuns din nou în spitalele de unde fuseseră externaţi, în comă. 

Unul dintre ei, în vârstă de 56 de ani, a plecat din Spitalul Colentina pe 6 iulie. Fix o săptămână mai târziu familia a sunat disperată la Ambulanţă. A fost intubat în salvare. 

Sabina Zurac, director medical Spitalul Colentina: Este în ATI şi vă daţi seama că un pacient care este în ATI nu este un pacient care se simte bine pentru că în ATI lucrurile nu sunt în regulă. 

Tot în Bucureşti, un pacient externat la cerere a fost găsit de medici în stop cardiac. Echipajele de pe Ambulanţă l-au resuscitat şi s-au expus pericolului ca să-l salveze. Şi medicii din Timişoara luptă acum pentru viaţa unor bolnavi care în urmă cu doar câteva zile le-au ignorat sfaturile. 

Virgil Musta, şeful secţiei de Boli Infecţioase, Spitalul De Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timişoara: Nu am avut foarte mulți pacienți care s-au externat la cerere, au fost 5 sau 6 și cred că unul s-a întors cu formă mai gravă.

Un alt bărbat din Timişoara a ajuns să respire cu ajutorul unui plămân artificial, după ce a refuzat tratamentul cu Remdesivir. 

Cristian Oancea, manager Spitalul De Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timişoara: A fost informat de mai multe ori de colegii mei din Terapie Intensivă de tratamentul care urma să i se dea și pacientul a spus că refuză să facem experimente pe dânsul. 

Virgil Musta, şeful secţiei de Boli Infecţioase, Spitalul De Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timişoara: Nu este foarte tânăr, este un pacient cu formă gravă de boală, cu factor de risc și care la ora actuală este pe plămân artificial, fiind ultima lui speranță, dar din punct de vedere al evoluției, nu are o evoluție prea bună.

Alţi bolnavi au început să se sperie de propria decizie şi s-au întors de bunăvoie în spital. Sunt cinci cazuri numai la Spitalul Colentina. 

Sabina Zurac, director medical Spitalul Colentina: A plecat astăzi şi s-a întors peste o zi sau două că s-a răzgândit, că s-a gândit că totuşi este periculos pentru cei din jur, pentru societate şi că se întoarce.

Pacienţii care pleacă din spitale se pun în pericol pe ei şi pe alţii: apropiaţi sau necunoscuţi. 

Horațiu Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății: Este în mod evident că transmiterea comunitară este dependentă de numărul de persoane care se pot infecta. Pacienţii gravi care ocupă locurile de terapie intensivă sunt încă într-un număr moderat, avem în jur de 250 de pacienţi la terapie intensivă în fiecare zi. Dintre care, aproximativ 25% sunt ventilaţi mecanic. 

În Dâmboviţa, Direcţia de Sănătate Publică a contabilizat exact câţi bolnavi au refuzat internarea-73 şi câţi au plecat la cerere din spital-38. În plus, au descoperit şi efectul externărilor: sunt focare noi în şase familii. 26 de oameni au fost infectaţi de bolnavii care se tratează pe cont propriu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Pacienți externați la cerere s-au întors în spitale cu forme mai grave ale infectării cu noul coronavirus