Antena Meniu Search
x

Doi pacienți și o asistentă de la Institutul Fundeni, infectați cu noul coronavirus

Doi pacienți și o asistentă de la Institutul Clinic Fundeni, din București, au fost descoperiți ca fiind infectați cu noul coronavirus.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 18.04.2020, 10:23

Pacienții infectați cu noul coronavirus sunt mutați la alte spitale
Pacienții și cadrele medicale sunt testați constant pentru a se evita răspândirea coronavirusului - Hepta
  • Pacienții infectați cu noul coronavirus au fost mutați la alte spitale.
  • Asistenta infectată cu noul coronavirus rămâne în izolare.

Doi pacienți și o asistentă de la Institutul Clinic Fundeni, din București, au fost descoperiți ca fiind infectați cu noul coronavirus.

Anunțul a fost făcut chiar de către reprezentanții instituției, pe site-ul oficial al Institutului.

Pacienții confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus au fost transportați la spitale unde sunt tratați pacienții infectați cu noul coronavirus.

Reprezentanții Institutului Fundeni susțin că "la ICF se testează de COVID orice pacient care necesită internarea. Totodată sunt testaţi toţi angajaţii care lucrează în secţiile cu bolnavi în stare gravă. Conducerea ICF face toate eforturile  să țină secțiile cu pacienți imunodeprimaţi cât se poate de sigure. De aceea, este testat personalul care intră în zonele verzi. Se încearcă astfel, să nu fie dus nici un pacient, indiferent de simptome, în secțiile unde sunt pacienți internați cu boli grave".

Asistenta a fost confirmată ca fiind infectată cu noul coronavirus în cursul zilei de vineri. Cum aceasta este asimptomatică s-a decis ca ea să rămână izolată într-o zonă specială a Institutului.

Alina Tănase, directorul medical al Institutului, a precizat că "am testat asistenta fiindcă am început să testăm personalul. Testăm pacienţii şi personalul. Testarea pacienţilor și a personalului ne permite depistarea de timpuriu a oricărui  posibil focar şi, totodată, identificarea cazurilor asimptomatice pentru continuarea în siguranţă a activiăţii uniţăţii medicale. Astfel am identificat o persoană complet asimptomatică şi am izolat-o, respectiv asistenta medicală. Asistenta medicală nu a intrat în contact cu nici un pacient. Și ea și toți cei care au intrat în contact cu ea au purtat echipament de protecție. Orice pacient care necesită internarea în Institutul Clinic Fundeni este izolat, i se face testul COVID și stă în zona de izolare, singur în salon, până avem rezultatul testului. Dacă este negativ, se duce în zona verde a secției, dacă este pozitiv se transferă la spital dedicat COVID. Cei doi pacienţi au fost testaţi. Ei aşteptau rezultatul testului în izolare. Am făcut ancheta pentru fiecare dintre ei. Tot personalul cu care au intrat în contact a purtat echipament de protecție. Când am primit testul pozitiv, i-am transferat".

La Institutul Fundeni se fac zilnic câte 160 de testări pentru depistarea celor infectați cu noul coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Doi pacienți și o asistentă de la Institutul Fundeni, infectați cu noul coronavirus