Antena Meniu Search
x

Pădurar ucis din greșeală la o partidă de vânătoare ilegală pe malul drept al Dunării

Un pădurar de 47 de ani a fost ucis în timp ce participa la o partidă de vânătoare ilegală desfășurată pe malul drept al fluviului Dunărea, în zona comunei Giurgeni, județul Ialomița. Victima a fost împușcată mortal, iar cel care a tras accidental este cercetat penal.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 13.02.2021, 16:05

Pădurar ucis din greșeală la o partidă de vânătoare ilegală pe malul drept al Dunării
Pădurar ucis din greșeală la o partidă de vânătoare ilegală pe malul drept al Dunării - Zuma Press via Hepta - imagine ilustrativa
  • Partida de vânătoare ilegală se desfășura pe malul drept al fluviului Dunărea.
  • Bărbatul ucis este chiar pădurarul care ar fi organizat partida de vânătoare.

Incidentul la vânătoare a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Din verificările făcute de polițiștii ialomițeni a reieșit că, în timp ce un bărbat în vârstă de 30 de ani, din orașul Hârșova, se afla la o partidă de vânătoare, împreună cu alte 5 persoane, pe malul drept al fluviului Dunărea, în zona teritorială a comunei Giurgeni, ar fi tras accidental într-unul din bărbații care îl însoțea, anunță IPJ Ialomița.

Victima, în vârstă de 47 de ani, a decedat.

Pădurarul ar fi fost chiar organizatorul partidei de braconaj

Reprezentanții Agent Green scriu că partida de vânătoare era organizată ilegal, iar victima împușcată este Chivu Toma, titularul cantonului silvic Gâsca din cadrul RNP-Romsilva, direcția silvică Ialomița, ocolul silvic Slobozia.

”Vânătoarea neautorizată s-a petrecut pe fondul cinegetic Chirana, administrat de Romsilva, o zonă unde se ştie că iernează cerbul. La prima vedere, se pare ca pădurarul a fost luat la ţintă de unul dintre braconieri, fiind confundat cu un animal sălbatic. La săvârşirea faptelor s-au utilizat arme cu glonţ şi două ambarcaţiuni motorizate din fibră de sticlă. Politia anchetează împrejurările, inclusiv posibilitatea că pădurarul ucis ar fi fost chiar organizatorul partidei de braconaj”, mai scriu reprezentanții Agent Green.

Polițiștii au anunțat că în acest caz se fac verificări pentru a se stabili ce s-a întâmplat, cercetările fiind făcute sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și braconaj cinegetic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Pădurar ucis din greșeală la o partidă de vânătoare ilegală pe malul drept al Dunării