Antena Meniu Search
x

Pădure din Iași, masacrată de hoți. Autoritățile nu reușesc să îi prindă

Se fură ca-n codru dintr-o pădure din judeţul Iaşi! Copacii sunt raşi de pe faţa pământului de la o zi la alta. Poliţiştii au deschis o anchetă încă din vară, dar până acum nimeni nu a fost prins.

de Redactia Observator

la 09.02.2019, 17:48

Vezi și

Se fură ca-n codru dintr-o pădure din judeţul Iaşi! Copacii sunt raşi de pe faţa pământului de la o zi la alta. Poliţiştii au deschis o anchetă încă din vară, dar până acum nimeni nu a fost prins.

Sunt deja câţiva ani de când pădurea din Grajduri dispare arbore cu arbore. Practic sunt 470 de hectare de pădure din care mai bine de jumătate deja nu mai există. Situaţia s-a înrăutăţit din vara anului trecut, iar de atunci, zeci de copaci sunt puşi la pământ.

Doar cioturi și rumegușul mai stau marturii a faptului că aici până nu de mult era o pădure. Deşi în zonă încă mai există copaci, oamenii din zonă cred că şi aceştia vor fi, cel mai probabil, furați în curând. Se fură lemn zi și noapte, spun localnicii.

Paza nu este posibilă fiindcă este vorba despre o pădure a cărei proprietari sunt chiar localnicii. Insa multi dintre ei au murit, ori au plecat din tara sau cei care inca mai sunt in localitate sunt prea bătrâni și nu își permit să plătească paza.

Poliţia a deschis o anchetă, însă fără succes. Hoţii de lemn sunt greu de prins, iar în lipsa unor măsuri, pădurea din Grajduri riscă să dispară cu totul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Pădure din Iași, masacrată de hoți. Autoritățile nu reușesc să îi prindă