Antena Meniu Search
x

Paguba provocată de un angajat al Institutului de Inginerie Nucleară de la Măgurele, prins că mina criptomonede la serviciu

Un angajat al Institutului de Cercetare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară de la Măgurele a fost prins în timp ce mina criptomonede la serviciu.

Un angajat al Institutului de la Măgurele mina criptomonede la serviciu
Un angajat al Institutului de la Măgurele mina criptomonede la serviciu - Hepta

Un angajat al Institutului de Cercetare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară de la Măgurele a fost prins în timp ce mina criptomonede la serviciu.

Bărbatul a găsit o soluţie mult mai ieftină pentru a mina criptomoneda Monero, o variantă a mult mai celebrei criptomonede Bitcoin.

Angajatul şi-a adus de acasă un computer pe care l-a conectat la reţeaua electrică şi cea de internet a institutului şi a minat astfel moneda virtuală.

Totul a fost descoperit de Ştefan Tănase, un angajat al unei companii de software cu care Institutul de Inginerie Nucleară are contract pentru securitate cibernetică.

IT-istul a descoperit că angajatul institutului a minat criptomonede timp de mai multe luni, iar paguba provocată de acesta s-ar fi ridicat la aproximativ 1.000 de euro pe lună, reprezentând costurile energiei electrice consumate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Paguba provocată de un angajat al Institutului de Inginerie Nucleară de la Măgurele, prins că mina criptomonede la serviciu