Antena Meniu Search
x

Video "Până acolo a scăzut!". Inundaţiile au făcut ravagii în nordul ţării. Pericolul se mută în sud, unde nivelul Dunării creşte ameninţător

A fost cod roşu de inundaţii în nordul ţării. Două zile a plouat cu găleata, iar oamenii au trait sub ameninţarea apelor care au ieşit din matcă şi cu groaza ca trebuie să-şi abandoneze casele. Ce a fost mai rău a trecut, dar pericolul se mută acum din nordul în sudul ţării. Este alertă pe Dunare unde nivelul fluviului creşte ameninţător de la zi la zi. 

de Redactia Observator

la 15.12.2023, 22:13

Vezi și

În localitatea Tăşnad, din judeţul Satu Mare oamenii au făcut noapte albă de frică inundaţiilor. Câţiva au fost nevoiţi să îşi abandoneze casele şi să plece cât mai departe de pericol. Apă a intrat în mai multe curţi şi case. 

Localnicii au pus pietre că semn pentru a monitoriza apele

Localnic: Până acolo a scăzut! 

A fost cod roşu de inundaţii şi pe râurile din Bistriţa Năsăud. Someşul Mare a crescut periculos de mult şi a inundat mai multe drumuri. Şoferii s-au trezit prinşi în mijlocul apelor care ajungeau la portiera maşinilor.

Pe acelaşi subiect

Probeleme mari au fost şi în judeţul Bihor. Apele Crişului Repede au inundat promenada din Oradea. 

Copiii au mers la şcoală prin apă până la genunchi

În oraşul Aleşd oamenii au construit un dig din saci de nisip. Chiar și așa copiii au mers prin apă până la genunchi ca să ajungă la şcoală. 

Femeie: Merg la şcoală, merg prin apă, şi toată ziua stau la şcoală uzi la picioare.

Şi o şcoală din localitatea Husasău a fost lovită de viitură. 

Togor Dumitru, primar Ineu: S-a infiltrat apă în două grupuri sanitare, jos, la parter, am sunat dispeceratul pentru situaţii de urgenţă. 

15 localităţi din Maramureş, înghiţite de ape

A fost stare de alertă şi în Maramureş după ploi torenţiale şi după topirea zăpezilor de pe versanţi. 15 localităţi au fost afetate de inundaţii. Autorităţile locale au convocat comitetul pentru situaţii de urgenţă.

Acum, apele au început să se retragă dar rămân peste nivelul de alertă. În judeţele Satu Mare şi Bihor râurile rămân sun cod portocaliu sau galben de inundaţii. 

Pericol este şi pe Dunăre că urmare a ploilor din Europa. La intrarea în ţară, la Baziaş, debitul fluviului este mult mai mare decât în mod normal. Şi ameninţarea creşte de la zi la zi, atrag atenţia şi speciliştii din ţara vecină. Hidrologii estimează că săptămâna viitoare debitul Dunării se va dubla.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » "Până acolo a scăzut!". Inundaţiile au făcut ravagii în nordul ţării. Pericolul se mută în sud, unde nivelul Dunării creşte ameninţător