Antena Meniu Search
x

Panică în aer, într-un avion care a decolat din Cluj. O mămică speriată încearcă să-şi liniştească copilul (Video)

Au fost momente de panică la bordul unui avion plin cu 181 de oameni! Aparatul care decolase din Cluj spre Dublin a aterizat de urgenţă în această dimineaţă, după o depresurizare deasupra Slovaciei.

Vezi și

Au fost momente de panică la bordul unui avion plin cu 181 de oameni! Aparatul care decolase din Cluj spre Dublin a aterizat de urgenţă în această dimineaţă, după o depresurizare deasupra Slovaciei.

Sunt clipe dramatice, surprinse deasupra norilor, la aproape 10 mii de metri altitudine. O mamă încearcă să-şi calmeze copilul, care pare să nu poată respira. O stewardeză îi sare în ajutor. 

Peste 170 de pasageri respiră prin măştile de oxigen. Avionul Boeing 737 s-a depresurizat inexplicabil deasupra Bratislavei. Câţiva pasageri susţin că au simţit miros de ars. 

La ora 11 şi 30 de minute, piloţii cer aterizarea de urgenţă în capitala Slovaciei. 

Aeronava Blue Air decolase de la Cluj în această dimineaţă, la 10:21. Cursa trebuia sa dureze trei ore si jumatate.

Alarma la bordul avionului a fost dată de un senzor aflat în cabina piloţilor. Este instrumentul care indică o eventuală depresurizare a aparatului de zbor. Presiunea scade la bordul aeronavei, iar pasagerii pot inclusiv să ajungă să nu mai poată respira din cauza aerului rarefiat. Este şi motivul pentru care măştile de oxigen sunt eliberate.

Exista o procedura clara. Pilotii trebuie sa isi puna singuri de oxigen, sa stabileasca legatura intre ei si sa incerce pentru ultima oara sa stabilizeze cabina.

Reprezentanţii Blue Air au transmis că incidentul "nu a pus în niciun moment în pericol securitatea pasagerilor sau a echipajului şi că urmează ca (...) aeronava să fie supusă verificărilor tehnice."

După ce au aterizat în Bratislava, pasagerii şi-au continuat călătoria spre Dublin cu un alt avion. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Panică în aer, într-un avion care a decolat din Cluj. O mămică speriată încearcă să-şi liniştească copilul (Video)