Antena Meniu Search
x

Video Panică în cel mai mare spital din Gorj. Zeci de pacienţi, unii abia ieşiţi din operaţie, evacuaţi după un incendiu în casa liftului

Au fost momente de panică în cel mai mare spital din Gorj. Peste 50 de pacienti au fost evacuați din cele două secții de Chirurgie ale Spitajului Judeţean de Ugenţă din Târgu Jiu, după ce un incendiu a izbucnit în casa liftului. Bolnavii, unii operaţi recent, au fost scoși imediat din clădire și duşi în parcul din apropiere de unde au urmărit intervenţia pompierilor.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 22.06.2022, 17:20

Vezi și

Alarma s-a dat în jurul prânzului când holul Secției de Chirurgie s-a umplut de fum gros. Cu imaginea tragediilor din alte spitale în minte, medicii, asistentele și infirmierele au evacuat imediat pacienții: 53 de bolnavi, unii proaspăt operaţi. Minute în şir, pacientii nu au înţeles prea bine ce se întâmplă. "Stăteam pe camere, asteptam următorul tratament şi am auzit masinile de pompieri şi ne-am dat seama că ceva e în neregulă", spune un pacient.

După mai bine de o oră, incendiul a fost lichidat, iar oamenii s-au întors în paturile lor. Liftul unde s-a produs incidentul a fost reabilitat în anul 2015, iar în luna octombrie a acestui an urma să fie verificat din nou. "S-a întâmplat din cauza unei defecţiuni la instalaţia liftului", a declarat Constantin Dinu, director medical SJU Târgu-Jiu. "Cauza, s-ar părea că e o suprasolicitare a unui cablu electric, la instalaţia liftului", a declarat Viorel Gâlmă, ISU Gorj. Liftul a fost sigilat până la finalizarea anchetei. În prezent, în spital se fac renovări în Unitatea de Primiri Urgențe, dar acestea nu vizează zona în care s-a produs incidentul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Panică în cel mai mare spital din Gorj. Zeci de pacienţi, unii abia ieşiţi din operaţie, evacuaţi după un incendiu în casa liftului