Antena Meniu Search
x

Video Panică la o şcoală din Iaşi. Două eleve au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu o substanţă misterioasă

O substanţă misterioasă a răspândit panica printre elevi, părinţi şi profesori, la o şcoală din Iaşi. Trei eleve s-au plâns că au ameţeli, greaţă şi dureri de cap în timpul orei de sport. Două dintre fete au ajuns la spital, iar când s-au întors la şcoală, după câteva zile, simptomele au revenit. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 16.02.2022, 19:26

Vezi și

Alerta s-a dat în timpul orei de sport, când o elevă de clasa a doua a reclamat că în vestiar se simte un miros înţepător şi că o ustură ochii. A urmat o reacţie în lanţ. Alte două eleve de clasa a şaptea, care făceau sport în aceeaşi sală, s-au plâns că ameţesc. Imediat, întreaga sală a fost evacuată. După ce au ieşit din sala de sport şi au spus că se simt rău, cele două fete au fost duse mai întâi la cabinetul medical. Pentru că starea lor era una destul de gravă, au fost chemate şi echipajele de prim-ajutor.

Cele două eleve de 13 ani au ajuns la spital

Cele două eleve de 13 ani au ajuns la spital. "Cu dureri de cap, cu dureri de gât, cu o tuse seacă, iritativă, cu tulburări de echilibru şi cu o senzaţie de slăbiciune musculară. Fetiţele au declarat că au simţit un gaz înţepător şi dulceag", a declarat medicul Tamara Roșu Solange, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii. Medicii au luat probe toxicologice să vadă ce fel de gaz a ajuns în plămânii copiilor, dar nu au elucidat misterul. Analizele au arătat doar că nu a fost vorba de insecticid.

Două zile mai târziu, când s-au întors la ore, aceleaşi eleve au început să se simtă din nou rău. La şcoală, au fost chemaţi şi specialişti care intervin în caz de accidente chimice sau radiologice. "Nu s-a constatat depăşirea valorilor normale, iar situaţia de urgenţă nu se confirmă", a declarat Ionel Roșu, purtător de cuvânt ISU Iași. "Nu a fost descoperită sursa acestui miros care a deranjat copiii", a declarat Antonina Bliorț, purtător de cuvânt ISJ Iași.

"Copiii şi-au pus ghiozdanele la vedere, au venit şi părinţii. Un copil când se simte vinovat, încearcă să se sustragă cumva, să plece mai repede acolo, nu a fost niciun caz", a declarat Nicolae Viușenco, directorul școlii. Poliţia a început o anchetă penală după ce părinţii elevilor intoxicaţi cu substanţa necunoscută au depus plângeri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Panică la o şcoală din Iaşi. Două eleve au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu o substanţă misterioasă