Antena Meniu Search
x

Papa Francisc a fost intronizat astazi, la Vatican. Suveranul Pontif a facut un apel catre liderii economici, politici si sociali ai lumii

Ceremonia de intronizare a Papei Francisc, care a adus aproximativ un milion de turisti in Vatican, a avut loc astazi.

Vezi și

Pe langa sutele de mii de enoriasi veniti sa asiste la intronizarea noului Papa din Piata Sfantul Petru, la ceremonie au participat si peste o suta de delegatii din toata lumea. O lipsa notabila a fost cea a reginei Marii Britanii, Elisabeta a II-a.

In timpul discursului sustinut astazi, Papa Francisc a facut un apel la liderii economici, sociali si politici ai lumii, pe care i-a rugat "sa nu permita ca semnele distrugerii si mortii sa insoteasca mersul lumii noastre". Suveranul Pontif a mai specificat si ca fiecare dintre noi trebuie sa aiba "respect pentru orice creatura a lui Dumnezeu si pentru mediu", informeaza Antena 3.

Dupa terminarea ceremoniei, Papa Francisc a fost felicitat de lideri si personalitati din intreaga lume. Printre cei care au avut ocazia sa dea mana cu Suveranul Pontif si sa ii trnasmita personal urarile lor se numara si presedintele Romaniei, Traian Basescu.

Citeste si Papa Francisc va prelua, astazi, oficial, fraiele Bisericii Romano Catolice!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Papa Francisc a fost intronizat astazi, la Vatican. Suveranul Pontif a facut un apel catre liderii economici, politici si sociali ai lumii