Antena Meniu Search
x

Video Parada de 1 Decembrie din Bucureşti. Avioane F-16 şi vehicule de luptă JLTV, de Ziua Naţională a României, la Arcul de Triumf

Repetiţia generală pentru parada de 1 Decembrie a paralizat azi traficul în zona de nord a Capitalei. Drumuri care în mod normal se făceau în 15 minute au durat şi 2 ore. Aşa se face că, în timp ce în zona Arcului de Triumf era o atmosferă festivă, pe rutele alternative era un recital de claxoane ale maşinilor bară la bară. 

de Redactia Observator

la 28.11.2023, 21:29

Vezi și

Cine a avut treabă astăzi prin nordul Capitalei a regretat că s-a urcat la volan. "Repetițiile pentru parada de 1 Decembrie și restricțiile de circulație au făcut ca traficul să fie imposibil. Iar traversarea orașului - un drum care și în mod obișnuit este greu - astăzi a fost de coșmar", transmite Cosmina Balint, reporter Observator.

Parada de 1 Decembrie în Bucureşti. Repetiţiile au paralizat traficul din Capitală

Polițiștii au închis traficul pe Șoseaua Kiseleff, dar și pe străzile adiacente între Piața Victoriei, Piața Arcului de Triumf și Piața Presei Libere. Şoferii blocaţi în coloane kilometrice s-au întrebat de ce repetiţiile nu au avut loc joi, când e zi liberă de la stat, sau pe timpul nopţii, ca în Franţa.  

"Chiar mi se pare incredibil că am stat aproape o oră și jumătate până să ajung de acasă. Practic am parcurs un drum de 15 minute într-o oră și jumătate", zice altcineva.

Pe acelaşi subiect

Cine a reuşit să ajungă la repetiţia pentru paradă însă a avut ce vedea. "Sunt peste 2.400 de militari care vor defila de 1 Decembrie pe sub Arcul de Triumf din Bucureşti. Deasupra Arcului de Triumf cerul va fi survolat de aproximativ 40 de aeronave de luptă, atât ale Forţelor Aeriene Române, cât și a altor structuri din alte sisteme de apărare", a declarat col. Cornel Pavel, purtător de cuvânt MApN.

Aeronave F-16 la parada de la Arcul de Triumf

Spectatorii vor putea urmări şi trei aeronave F-16 olandeze sosite de curând în țara noastră. Nu sunt singurele surprize pregătite de organizatori. 

"Un element de noutate al paradei îl reprezintă vehiculele de luptă JLTV, vehicule tactice uşoare. Ele au intrat în dotarea forţelor pentru operaţii speciale în acest an şi datorită blindajului extrem de rezistent pot duce acţiuni de luptă în cele mai ostile condiţii. Asigură protecţie împotriva dispozitivelor explozive improvizate, a armamentelor de infanterie şi a loviturilor aruncătoarelor de grenadă", spune Cristi Popovici, reporter Observator.

Umăr la umăr cu militarii români au defilat și aliații NATO. "Rolul meu în această paradă este să defilez împreună cu camarazii mei din Belgia şi Luxembourg. Toţi facem parte din baza de la Cincu, de aici din România şi este o onoare să particip la parada de 1 Decembrie", a declarat un militar francez.

Repetiții au fost și în centrul Constanței, astăzi.

Antena 1 va transmite parada din Capitală de la ora 10.30, într-o ediţie specială Observator, prezentată de Sonia Simionov şi Cristi Popovici

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Parada de 1 Decembrie din Bucureşti. Avioane F-16 şi vehicule de luptă JLTV, de Ziua Naţională a României, la Arcul de Triumf