Antena Meniu Search
x

Video Paradă spectaculoasă de Ziua Armatei Române. Militari din mai multe colțuri ale țării au defilat pe străzi cu torțele aprinse

Ieri am sărbătorit împreună, Ziua Armatei Române, simbol al eliberării și reîntregirii teritoriului național! Momentul a fost marcat în toate unităţile militare din ţară şi de peste hotare. Evenimentul s-a încheiat cu ceremonii de retragere cu torţe a militarilor. Românii de pretutindeni au ieşit din case, aseară, special pentru a admira paradele. 

de Redactia Observator

la 26.10.2023, 08:53

Vezi și

În Bucureşti, ceremonia a început dimineaţă la Mormântul Ostașului Necunoscut, din Parcul Carol I, unde au fost depuse coroane şi jerbe de flori. Ca în fiecare an, au fost prezenți șefi ai armatei, dar si primii oameni în stat.

Klaus Iohannis - Preşedintele României: Această zi le este dedicată şi ostaşilor români care cu dedicare, devotament şi spirit de sacrificiu au luptat şi s-au jertfit pe câmpul de luptă pentru independenţa României în 1877, precum şi în timpul celor două războie mondiale. 

Peste 100 de militari cu torțe aprinse au defilat în Buzău

În Buzău, la lăsarea serii, peste 100 de militari cu torțe aprinse au defilat pe principalele străzi din oraş. Impresionați de spectacol, sute de buzoieni de toate vârstele au ieșit din case și i-au însoțit pe militari pe traseu.

Pe acelaşi subiect

Bărbat: Am venit cu copiii. Plăcerea lor cea mai mare să vadă armata şi au spus că vor să facă şi ei la fel, să fie militari. O meserie foarte frumoasă şi pentru ţară să îşi dea viaţa. 

Și la Bistrița, străzile au fost luminate de torțele militarilor. Pe Faleza inferioară a Dunării, militarii gălăţeni de la batalionul 300 Infanterie mecanizată și batalionul 284 tancuri au defilat de-a lungul întregii faleze cu făcliile aprinse.

Ceremonialul retragerii cu torțe a militarilor a încheiat ziua armatei române și are o dublă semnificație, cinstirea eroilor căzuţi la datorie și întoarcere victorioasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Paradă spectaculoasă de Ziua Armatei Române. Militari din mai multe colțuri ale țării au defilat pe străzi cu torțele aprinse