Antena Meniu Search
x

Video Paradox românesc: Gunoiul de pe străzi a ajuns chiar în curtea ADP

Din seria paradoxurilor româneşti: gunoaiele adunate de pe străzile din sectorul 1 nu au ajuns la groapă ci în curtea unei insituţii din subordinea primăriei, la ADP. Edilii dau vina pe greaua moştenire şi spun că deşeurile au fost depozitate acolo pe vremea fostului primar. Iar de atunci şi până acum nu au mai fost bani pentru a scăpa de ele. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 09.02.2022, 21:09

Vezi și

Angajaţii administraţiei domeniului public sectorul 1 au o privelişte unică pe ferestrele instituţiei: spre groapa de gunoi. 

Andre Rotaru, reporter Observator: Cam atât de mari sunt munţii de gunoaie din curtea ADP Sector 1. Pe lângă cabluri, găsim aici şi deşeuri menajere sau deşeuri din construcţii şi pe lângă toate acestea se află aici inclusiv o rulotă abandonată care a fost dezmembrată

Inspectorii de la mediu au mers astăzi in control.

Comisar-şef Garda de Mediu: Cu siguranţă nu avem de a face cu un areal salubrizat. Este o zonă nesalubrizată, cu deşeuri depozitate în mod amestecat. 

Pe acelaşi subiect

Gunoiul de pe străzi a ajuns chiar în curtea ADP 

Explicaţia oficială? Gunoaiele ar fi fost depozitate acolo pe vremea fostului primar, iar contractul pentru colectarea deşeurilor ar fi expirat în aprilie anul trecut. Cum de atunci nu au mai fost bani, gunoaiele au rămas. 

Viceprimarul sectorului 1: Sunt ridicate de pe domeniul public. Sunt nu neapărat deşeuri, ci sunt tot felul de obiecte, abandonate pe domeniul public. ADP are obligaţia, conform legii, să ridice aceste obiecte şi până la soluţionarea fie prin instanţă, fie prin alte moduri, toate acestea trebuiesc ţinute. Nu poţi să le duci la reciclat până nu ai o soluţie defintivă asupra lor.

Andre Rotaru, reporter Observator: Ca să înţelegem cât mai bine ironia acestei situaţii, printre maldărele de gunoaie sunt şi mai multe documente, unele distruse, aparţinând ADP sector 1. Spre exemplu, acesta este un răspuns în care ADP vorbeşte despre faptul că salubrizarea străzilor nu intră în atribuţile sale. 

Garda de Mediu nu a dat deocamdată nicio amendă. L-a invitat, în schimb, pe directorul ADP Sector 1 să le prezinte toate autorizaţiile pentru depozitul de gunoaie până vineri, pentru a stabili dacă instituţia a respectat sau nu legea.

Comisar-şef Garda de Mediu: Explicaţiile le vom primi în momentul în care vom discuta pe documentele pe care le-am solicitat deja. Dacă nu respectă legislaţia opozabilă vor fi aplicate sancţiuni.

Primăria Sector 1 a anunţat că a prevăzut în bugetul de anul acesta bani pentru a scăpa de aceste gunoaie. Doar că, cel puţin până acum, bugetul nu a fost aprobat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Paradox românesc: Gunoiul de pe străzi a ajuns chiar în curtea ADP