Antena Meniu Search
x

Video Parapantist agăţat în cablurile telecabinei din Poiana Braşov. Bărbatul s-a prăbuşit de la înălţime, doborât de vânt

Un parapantist a avut parte de o aventură mai puţin plăcută, duminică dimineaţă, după ce a rămas prins în cablurile telecabinei din Poiana Braşov. Bărbatul e conştient, iar mai multe echipaje au intervenit la faţa locului pentru a-l salva.

de Redactia Observator

la 05.12.2021, 13:56

Vezi și

Incident în Poiana Braşov. Duminică, un parapantist a rămas agăţat în cablurile telecabinei mici, între pilonanele 3 și 4, la circa 200 de metri de pilonul 4. Mai multe echipaje de medici, pompieri, salvamontişti şi jandarmi s-au deplasat la faţa locului pentru a-l salva. Potrivit primelor informaţii, bărbatul este conştient. Mai multe imagini au fost trimise pe Fii Observator.

Parapantist agaţat în cablurile telecabinei din Poiana Braşov

”Parapantist agaţat în cablurile telecabinei din Poiana Braşov. La locul producerii evenimentului se află un echipaj Salvamont şi Jandarmeria Montană”, a transmis iniţial IPJ Braşov. Sursa citată a precizat că la baza pârtiei s-au deplasat două echipaje SMURD.

Potrivit Salvamont, vântul puternic a desprins aripa de pe cablu și parapantistul a căzut. În cădere, aripa sa deschis parțial, atenuând parţial căderea. Din prima evaluare medicală efectuata de salvamontiști nu au fost constatate afecțiuni medicale majore. Salvamontiștii au imobilizat victima într-o saltea cu vacuum și au transportat-o cu targa akja în stațiune pentru a fi preluată de o ambulanţă și transportată la spital pentru un control de specialitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Parapantist agăţat în cablurile telecabinei din Poiana Braşov. Bărbatul s-a prăbuşit de la înălţime, doborât de vânt