Antena Meniu Search
x

Video Parc cu tren metropolitan care trece prin el, în Bucureşti. Proiect inedit după ce primarii s-au certat între ei

Cu trenul prin parc. Aşa vor merge bucureştenii prin sectorul 6, după ce primarul de acolo şi cel al Capitalei n-au vrut să renunţe la propriile planuri. În timp ce edilul de sector vrea să construiască un parc, cu promenadă şi piste pentru biciclete, primarul Capitalei vrea ca prin aceeaşi zonă să treacă viitorul tren metropolitan. Ca să fie amândoi împăcaţi s-a ajuns la un compromis: trenul să treacă prin mijlocul spaţiului de promenadă.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 21.04.2022, 19:44

Vezi și

Aşa ar urma să arate întreaga zonă de promenadă din Sectorul 6. Spaţiu verde, zone de promenadă şi piste pentru biciclete trenul metropolitan pe mijloc. 

Bărbat: Se suprapun. Nu prea e bine. Mi se pare aiurea. Ori una, ori alta. 

Bărbat: Altă solutie nu au găsit decât aşa? 

Andreea Milea, reporter Observator: Aici ar urma să fie construit Parcul Liniei, un proiect al primăriei Sectorului 6 însă altele sunt planurile, cu acelaşi teren, la Primaria Capitalei care vrea ca pe aici să treacă trenul metropolitan. Chiar pe aceste şine de cale ferată peste care au crescut buruieni pentru că nu au mai fost folosite de zeci de ani. 

Pe acelaşi subiect

Compromis între primării

Zona se va întinde pe 4,2 kilometri, între cartierul Drumul Taberei şi Cartierul Militari. 

Andreea Milea, reporter Observator: Acestea sunt şinele de tren, pe unde cel puţin în teorie, ar trebui să treacă trenul metropolitan insă în practică nici nu se mai văd de atâta vegetaţie. 

Ionuț Ciurea, Pro Infrastructura: Deocamdata e un pic ciudat. Se doreşte în ideea in care am avea și tren metropolitan şi zona de promenadă, se doreşte sa ne plimbăm pe lângă tren. Nu pot să-mi dau seama cum ar primi aviz de la CFR. 

Parcul traversat de tren e un compromis. Proiectul iniţial desfiinţa şinele de tren. Nicuşor Dan nu a fost de acord. Cum era nevoie de aprobarea lui pentru mai multe bucăţi de teren din zonă, primăria sectorului 6 s-a văzut nevoită să suporte şi trenul. 

Lucian Dubălaru, consilier local Sector 6: Sunt doua viziuni diferite asupra acestui proiect. Domnul primar general doreşte metrou metropolitan, domnul primar Ciucu doreşte un spatiu verde. Nu am exclus varianta CGMB și a primarului general și atunci am solicitat proiectanților și peisagiștilor să gândească proiectul integrând și această linie, în cazul în care se va concretiza proiectul de linie metropolitană. 

Cât vor costa lucrările pentru amenajarea parcului

Ce vor oamenii din zonă? 

LocalnicProblema este că și un parc ar fi bun. 

LocalnicVă dați seama dacă ar fi să fie transport public, noi aici ne-am mai odihni la blocurile astea? Ar fi vacarm și parc dacă ar fi, tot ar fi gălăgie, dar măcar tragi un aer curat în piept. 

Reporter: Aici sunt mijloace de transport public în zona asta?

Localnic: Cam greu, cam greu. 

Reporter: Parcuri aveți?

Localnic: Parcuri nu. Nici parcuri. Aia este. 

Lucrările pentru prima parte a parcului vor începe în cel mult o lună. Doar această porţiune va costa 33 milioane de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Parc cu tren metropolitan care trece prin el, în Bucureşti. Proiect inedit după ce primarii s-au certat între ei