Antena Meniu Search
x

Video Parcarea blocului care a luat foc în Constanța, fără autorizaţie ISU

Apar primele informaţii oficiale, după incendiul izbucnit la miezul nopţii în parcarea unui bloc din Constanţa. Potrivit ISU Constanţa, parcarea nu avea autorizație de securitate la incendiu.

de Redactia Observator

la 16.12.2021, 14:19

Vezi și

„În anul 2015, premergător obținerii autorizației de construire (la faza de proiect) a fost emis aviz de securitate la incendiu pentru parcajul amenajat la subsol. După recepție și punerea în exploatare, societatea dezvoltatoare nu a solicitat autorizația de securitate la incendiu, care certifică practic faptul că imobilul îndeplinește cerințele specifice securității la incendiu, a transmis ISU Constanța.

Oamenii nu se vor întoarce prea curând în casele lor, cinci dintre ei au ajuns la Spitalul Modular, sunt cazaţi acolo. O mamă şi un copil au ajuns la Direcţia Generală de Asistenţă socială, iar Primăria a pus la dispoziţie un bloc cu 23 de apartamente pentru cei care, în momentul de faţă, nu mai au un acoperiş deasupra capului. 

Reamintim că nouă persoane care au suferit intoxicări cu fum sau arsuri au fost transportate la spital și 250 au fost evacuate în urma incendiului. Peste 100 de oameni au fost coborâți cu autoscările de pe acoperiș și de la etajele superioare.

37 de maşini au luat foc 

Parcarea se afla la subsolul clădirii. Pompierii au intervenit cu 11 autospeciale, iar la fața locului s-au deplasat mai multe ambulanțe. 37 de mașini au suferit avarii, din care 25 aflate în parcare.

Din primele informaţii, de vină ar fi un sistem de aspersoare care nu a funcţionat. Dacă acesta ar fi funcţionat, blocul nu ar fi luat foc, cred pompierii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Parcarea blocului care a luat foc în Constanța, fără autorizaţie ISU