Antena Meniu Search
x

Video Parcarea îi va arde scump la buzunare pe bucureşteni. Din ianuarie vor plăti şi de 7 ori mai mult: "E prea mult"

Anul nou nu aduce veşti prea bune pentru locuitorii din Bucureşti. Din ianuarie se scumpeşte parcarea. Tarifele vor fi de şapte ori mai mari.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 21.12.2021, 21:00

Vezi și

În centru, spre exemplu, parcarea va fi 600 de lei pe an. Este decizia Primăriei Capitalei după ce primăriile de sector au cerut majorarea tarifelor pe motiv că preţul de acum este mult prea mic pentru a întreţine parcările. În timp ce parcarea se scumpeşte, locurile sunt din ce în ce mai puţine. 

Teritoriul Capitalei va fi împărţit în patru, iar preţurile diferă în funcţie de zonă.

Andreea Milea, reporter Observator: "Cele mai scumpe locuri de parcare vor fi aici, în zona A, în centrul Capitalei unde pana acum proprietarul acestei maşini plătea 84 de lei pe an pentru locul de parcare însă de anul viitor tariful va urca până la 600 de lei".

Preţurile au crescut şi în zona B, unde tariful va fi de 500 de lei pe an, zona C cu 400 de lei pe an şi zona D, la periferie, cu 300 de lei pe an. Mult prea mult spun unii proprietari care au deja locul de parcare.

Pe acelaşi subiect

Parcarea prea scumpă pentru bucureşteni

Bucureşteancă: "E prea mare. Prea mare. Măcar, să spun aşa, o sumă spre 300 să fi fost, dar 600 e prea mult".

Cătălin locuieşte în Sectorul 2 şi anul acesta a plătit 86 de lei pentru locul de parcare. De anul viitor are de dat 600 de lei.

Cătălin Vişan: Am fost foarte fericit că am prins loc de parcare dupa o cerere de 3 ani. Sunt de acord cu suma de 600 de lei dar să vină şi ei o dată pe lună să facă curăţenie, să spele parcarea, o dată la nu ştiu cât timp să traseze din nou liniile. Nu fac nimic.

Alţii nici măcar nu speră că vor prinde loc de parcare anul viitor.

Bucureştean-reporter: Nu am mari speranţe.

- Aţi fi dispus să plătiţi 600 de lei pentru locul de parcare?

- Eu as fi dispus. 600 de lei pe an pentru un loc de parcare, evident în apropiere.

Iar cifrele vorbesc de la sine. Capitala are în jur de 200.000 de locuri de parcare, în condiţiile în care sunt peste un milion de maşini.De exemplu, în Sectorul 1 numărul locurilor acoperă doar 5% din cât ar fi nevoie, în timp ce în Sectorul 2 sunt cu peste 300.000 mai multe maşini decât locuri de parcare.

În teorie, din noile tarife primăriile de sector trebuie să facă investiţii.

Marius Pavel, consilier general PSD: Investiţii în locurile de parcare, crearea de locuri de parcare şi intretinerea lor la un standard valabil anului 2022.

Capitala nu este singurul oraş unde creşte taxa pentru parcare. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Constanţa acolo unde tariful a crescut de la 208 lei pe an la 360 de lei pe an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Parcarea îi va arde scump la buzunare pe bucureşteni. Din ianuarie vor plăti şi de 7 ori mai mult: "E prea mult"