Antena Meniu Search
x

Video Parcările de pe cea mai aglomerată şosea, pline de munţi de gunoaie

Sfârşitul de săptămână la munte a adus, pe lângă relaxarea în natură, munți de gunoaie în parcările de pe cea mai aglomerată șosea din centrul țării. Autorităţile nu au soluţii, iar turiştii privesc cu indignare cum în locul în care merg pentru a respira aer curat începe să fie îngropat, încet-încet, în gunoaie.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 26.07.2021, 16:53

Vezi și

Drumul Național 1, Predeal. E locul prin care trec, în fiecare duminică, turiștii care vor să respire aer curat pe Valea Prahovei şi în care au fost montate coşuri pentru toate sortimentele de gunoi. Mulţi, însă, nu ajung la ele. Coșurile pentru colectare selectivă sunt aproape goale, în schimb, în jurul lor e plin de gunoaie. 

Sunt două parcări amenajate pe DN1, la zece kilometri distanță. Oficial, sunt numite "parcări de bun simț turistic" şi sunt adevărate oglinzi ale civilizației. Administratorii drumurilor strâng gunoiul din parcări de trei ori pe săptămână. În medie, peste 22 de metri cubi, în șapte zile.  

Doar în județul Brașov, de pe 450 de kilometri de șosea se strâng lunar șapte basculante de deșeuri. Cele mai multe, de lângă coșuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Parcările de pe cea mai aglomerată şosea, pline de munţi de gunoaie