Antena Meniu Search
x

Interviu EXCLUSIV. "Rechinul", despre mandatul de arestare pe numele său: "Varianta "Mazăre", le transmit să nu încerce să o aplice"

"Rechinul", cel mai vânat român din Mexic, a răspuns numeroaselor acuzaţii care planează asupra sa într-un interviu pentru Observator.

de Redactia Observator

la 05.04.2021, 18:10

Vezi și
  • Rechinul are mandat de arestare în România, însă până acum nu a fost pus în aplicare în Mexic.
  • Florian Tudor este acuzat în România de instigarea la tentativă de omor, şantaj şi grup infracţional organizat

Povestea românului Florian Tudor, supranumit "Rechinul", este demnă de un film. Începe la Craiova - unde avea o şcoală de şoferi şi-un magazin de optică. A început să facă afaceri în Italia, apoi s-a stabilit în Cancun. În 12 ani, a ţesut o reţea de români şi străini şi a furat sute de milioane de euro din frauda cu carduri, spun anchetatorii. Mexicanii îl aseamănă cu El Chapo, cel mai temut lord al drogurilor din istorie, şi spun inclusiv că a ordonat execuţii. De asemenea, şi FBI este pe urmele sale.

Tribunalul Bucureşti a emis mandat de arestare pe numele său la finalul lunii martie. Şapte capete de acuzare are Florian Tudor în dosar. Grup infracţional organizat, cinci infracţiuni de şantaj şi instigare la tentativă de omor. Autorităţile din Mexic sunt însă cele care decid dacă îl pun în aplicare. El a acordat un interviu pentru Observator în care susţine că este nevinovat.

Ce spune Florian Tudor despre averea sa şi cum a obţinut-o

"În proprietăţi, valoarea reală e de 3-4 milioane de dolari. Am avut 4 case de schimb, o firmă de imobiliare, o firmă de închirieri maşini. Am dezvoltat un cartier rezidenţial, au fost destule. Am avut 6-7 firme, am avut, pentru că în ziua de azi nu mai există niciuna", susţine "Rechinul", în timp ce anchetatorii transmită ca averea sa ar fi de sute de milioane de dolari, bani obţinuţi prin fraudă.

Pe acelaşi subiect

Despre cum şi-a făcut averea, "Rechinul" spune că a plecat din Craiova în Mexic cu 300.000 de dolari la el şi că intenţiona să se întoarcă în România, însă a renunţat pe parcurs la acest plan.

"Am fost în vacanţă, am revenit în altă vacanţă, s-au făcut anumite planuri de afaceri, am cunoscut anumite persoane, am dezvoltat imediat patru case de schimb. A trebuit să mă ocup de ele. Anul următor am început afacerea cu bancomatele", povesteşte "Rechinul".

Are un singur regret: că nu a luat-o cu el pe soţia sa.

"Consider că am greşit în viaţa asta cuiva. Unica persoană e ea, care pentru mine e o persoană scumpă. Şi consider că nu merita această persecutare a autorităţilor, mai ales că ei au cunoscut-o, o cunosc şi au urmărit-o trei ani de zile. Nu merita să o batjocorească şi să batjocorească munca ei în halul ăsta. Am păcatele mele în faţa ei, îmi cer scuze şi pe această cale", spune Florian Tudor.

"Rechinului" nu îi este teamă că ar putea fi extrădat, aşa cum a păţit Radu Mazăre.

"Sunt pregătit. Varianta "Mazăre", le transmit să nu încerce să o aplice, pentru că o să aibă o supriză! Să fie arestaţi în timpul comiterii unei ilegalităţi", este mesajul transmis din Mexic.

Partea a doua a interviului cu "Rechinul", în curând, pe www.observatornews.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » EXCLUSIV. "Rechinul", despre mandatul de arestare pe numele său: "Varianta "Mazăre", le transmit să nu încerce să o aplice"