Antena Meniu Search
x

Video Reacţia lui Florian Tudor, alias "Rechinul", după ce a fost dat în urmărire internaţională: "E un joc electoral"

Florian Tudor, alias "Rechinul", figurează de azi pe lista urmăriţilor internaţional. După ce Tribunalul Bucureşti a decis să fie arestat în lipsă pentru 30 de zile, Poliţia l-a pus pe lista celor căutaţi. Doar că Rechinul din poza veche de câţiva ani de pe site nu mai seamănă cu Rechinul din zilele noastre. Procedural, dacă va fi prins, liderul de pe Riviera Maya va fi greu de adus în ţară.

de Redactia Observator

la 24.03.2021, 19:47

Vezi și
  • Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Florian Tudor, alias "Rechinul".
  • "Rechinul" este acuzat că ar fi liderul unei grupări care acţionează în Mexic.

Rechinul nu mai e ce a fost. Cel puţin la înfăţişare. Florian Tudor, cel mai vânat nume de peste ocean, este căutat de poliţia din România. Doar că persoana pe care o caută Poliţia nu prea seamănă deloc cu actualul "Rechin", presupusul lider al mafiei româneşti din Mexic. 

Din Cancun, faimosul Rechin îşi vede de treabă şi deocamdată nu a fost deranjat de nimeni. Acuză public mai multe autorităţi şi susţine că este nevinovat. În interviul pentru Observator, cataloghează dosarul lui drept un joc în care a căzut victimă. 

Florian Tudor: E un joc electoral. Toată asta e o mizerie electorală.

Odată emis, mandatul de arestare trebuie pus în executare după ce Poliţia îl localizează. În ţară, demersurile trebuie făcute de Ministerul Justiţiei. Doar că ministrul de resort, Stelian Ion, încă se mai informează despre procedură şi extrădare. 

Pe acelaşi subiect

Reacţia ministrului Justiţiei în cazul extrădării "Rechinului"

Stelian Ion, ministrul Justiţiei: Cu Mexic? Repet, nu vreau să mă refer punctual la anumite situaţii şi la anumite speţe. Cu anumite state avem tratate de etxrădare, cu alte state nu avem tratate de extrădare. Din câte ştiu, cu Mexic nu avem, trebuie să verific punctual, dar asta nu înseamnă că nu se poate face extrădare chiar dacă nu există un mandat. Am să revin cu detalii. 

Alejandro Dominguez, jurnalist Milenio Mexic: Este complicat şi este un proces de durată. Protecţiile, acordurile pe care avocaţii lui Florian Tudor le-ar putea obţine aici, în Mexic, pentru a putea să îl ţină aici - ar putea să spună că este urmărit, ar putea să ceară chiar azil politic şi ar putea întârzia procesul. 

Până când statele se vor pune de acord, Florian Tudor este încă un nume pe lista fugarilor greu de adus în ţară ca să răspundă în faţa legii. Vestea emiterii mandatului de arestare pe numele Rechinului a făcut vâlvă în presa din Mexic. Anchetele Observator au fost preluate de presa de peste ocean. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Reacţia lui Florian Tudor, alias "Rechinul", după ce a fost dat în urmărire internaţională: "E un joc electoral"