Antena Meniu Search
x

Parchetul General: Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa nu era în misiune şi avea viteză peste limita legală

Procurorul Călin Radu a anunţat, vineri, că poliţistul care a accidentat-o mortal pe Raisa nu era misiune şi conducea cu viteză peste limita legală, urmând a fi dispusă o expertiză care să stabilească viteza exactă. Poliţistul este cercetat pentru ucidere din culpă, având calitatea de suspect.

de Redactia Observator

la 14.01.2022, 18:20

Vezi și

Procurorul menționează că maşina de politie avea semnalele luminoase în funcţiune, nu şi pe cele acustice, iar fetele erau pe trecerea de pietoni.

”Ca urmare a nerespectării limitei maxime de viteză admise în localitate, nu a acordat prioritate de trecere victimei şi a accidentat-o, provocându-i leziuni traumatice ce au cauzat decesul imediat. Facem precizarea că victima minoră în vârstă de 13 ani era angajată în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni”, a declarat, vineri, procurorul Călin Radu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1, scrie news.ro.

Mașina de poliție avea semnalele luminoase în funcţiune

Potrivit acestuia, la ora transmiterii acestei ştiri, procurorii de caz apreciază cu privire la dispunerea unor măsuri preventive.  

Pe acelaşi subiect

”La acest moment, din administrarea mijloacelor de probă, s-a reţinut că avea mijloacele luminoase în funcţiune, dar nu şi pe cele acustice, că nu se afla în misiune, iar procurorii nu au reţinut incidenţa niciunei cauze justificative sau de neimputabilitate”, a mai declarat procurorul.  

Polițistul are calitatea de suspect în dosarul de ucidere din culpă

Acesta a explicat şi că se va dispune o expertiză pentru a se afla viteza cu care circula poliţistul la momentul producerii accidentului.  

Poliţistul are calitatea de suspect şi i-a fost adusă la cunoştinţă acuzaţia de ucidere din culpă.  

Filmul tragediei de pe Bulevardul Laminorului

Ora 13.25. Cele două fetiţe se întorceau de la şcoală când au ajuns la trecerea de pietoni pe care o traversau zi de zi. N-au apucat să facă decât câţiva paşi. 

Bogdan Dinu, reporter Observator: ”Aceasta este trecerea de pietoni, unde maşina de poliţie le-a acroşat pe cele două fetiţe. Fără nicio urmă de frânare, a aruncat-o pe una dintre ele la o distanţă de aproximativ zece metri până în zona unde se află acum autospecialele”. 

Raisa, un înger de copil pentru care viaţa abia începuse, a murit la câteva minute după impact. Cealaltă fetiţă, tot de 11 ani, a ajuns la spital. Este conştientă şi lovită la un picior. Fetiţa a fost operată aseară la ortopedie, e în stare stabilă, cel mai probabil rămâne internată până la începutul săptămânii viitoare, dacă starea ei se îmbunătăţeşte.

Imediat după accident, martorii descriu scene înfiorătoare şi greu de înţeles. Poliţistul s-ar fi dat jos de la volan şi ar fi împuns-o cu bocancul să vadă dacă mai respiră. Într-o fotografie surprinsă la câteva momente după impact, se vede cum agentul are piciorul sub fată. 

Martor: ”Avea un bocanc fetiţa, rupt, şi piciorul se vedea că e rupt şi o mişca cu piciorul. Şi i-am zis nu o mai mişca cu piciorul, las-o în pace, sună la salvare. Şi după aceea a luat-o cu mâinile, aşa cum îţi arăt şi a pus-o pe o parte”. 

La fel de absurd, în loc să sune imediat la ambulanţă, poliţistul şi-ar fi alertat mai întâi colegii prin staţie, mai spun martorii. 

Martor: ”Primul echipaj de poliţie care a venit a luat şoferul, l-au ascuns după cazanul din staţia de RATB, au aşteptat să vină maşina şi l-au schimbat de haine”. 

Mai grav, martorii acuză că poliţiştii au aprins girofaruri după accident ca să pară că au fost în misiune. De altfel şi în comunicatul poliţiei, transmis imediat după accident, oamenii legii susţin că maşina avea semnalele luminoase aprinse. Martorii şi imaginile îi contrazic. 

Agentul care le-a lovit pe cele două copile este poliţist de proximitate la secţia 5. Nu avea şcoală de poliţie, a fost angajat din sursă externă în 2017. Tânărul nu era băut la momentul accidentului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Parchetul General: Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa nu era în misiune şi avea viteză peste limita legală