Antena Meniu Search
x

Video Primele măsuri în cazul poliţistului care a accidentat mortal o fetiţă în Bucureştii Noi. Acesta ar fi lovit jurnaliştii prezenţi la audieri

Ancheta în cazul poliţistului care ucis o fată de 11 ani pe trecerea de pietoni, iar pe alta a rănit-o grav continuă. La ieşirea de la audieri, poliţistul a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor, unii dintre ei afirmând că au fost loviţi de acesta, când încerca să-i evite, fugind spre un autovehicul care îl aştepta. Martorii povestesc revoltaţi că maşina avea viteză, iar surse Observator spun că echipajul nu era în misiune. Între timp, fetiţa care a supravieţuit accidentului a fost operată la picior, iar starea ei de sănătate este tot mai bună. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 14.01.2022, 17:50

Vezi și

UPDATE 17:40 - Poliţistul care a accidentat mortal o fată şi a rănit-o pe o alta, în Bucureşti, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. 

Poliţistul a ieşit de la audieri, ascunzându-şi faţa şi încercând să evite ziariştii. El a alergat spre o maşină care îl aştepta, fiind asaltat de jurnalişti, iar unii dintre aceştia au reclamat că în busculada creată au fost loviţi.

Bărbatul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind cercetat pentru ucidere din culpă.

”Ca urmare a nerespectării limitei maxime de viteză admise în localitate, nu a acordat prioritate de trecere victimei şi a accidentat-o, provocându-i leziuni traumatice ce au cauzat decesul imediat. Facem precizarea că victima minoră în vârstă de 13 ani era angajată în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni”, a declarat, vineri, procurorul Călin Radu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1. 

Pe acelaşi subiect

UPDATE 14:35 - Ancheta continuă în cazul poliţistului care a acroşat două copile pe o trecere de pietoni din Sectorul 1 al Capitalei. A fost dus la audieri şi în după-amiaza zilei de ieri.

Deşi nu este învinuit oficial, poliţistul este cercetat pentru ucidere din culpă în cazul Raisei, fetiţa aruncată la câţiva metri de trecerea de pietoni, dar şi cercetat de vătămare corporală din culpă în cazul celei de-a doua copile.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 continuă cercetările alături de poliţiştii de la Brigada Rutieră. Se aşteaptă de asemenea expertiza maşinii pe care acesta a condus-o, dar şi expertiza medico-legală a fetiţei de 11 ani.

Poliţistul avea permis de Marea Britanie, valabil şi în România

Poliţistul care a accidentat mortal, joi, o fată de 13 ani obţinuse permisul de conducere în România în 2012 şi l-a preschimbat în 2016 în Marea Britanie, fiind valabil pe bază de reciprocitate cu Uniunea Europeană, a informat Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

"Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la permisul de conducere deţinut de către poliţistul implicat în evenimentul rutier de ieri, facem următoarele precizări: bărbatul a obţinut permisul de conducere în anul 2012, în România; în anul 2016, bărbatul şi-a preschimbat permisul în Marea Britanie; având în vedere Convenţia de la Viena din 8 noiembrie 1968, permisul de conducere este valabil, pe bază de reciprocitate UE", se explică în comunicatul remis Observator.

Filmul tragediei de pe Bulevardul Laminorului

Ora 13.25. Cele două fetiţe se întorceau de la şcoală când au ajuns la trecerea de pietoni pe care o traversau zi de zi. N-au apucat să facă decât câţiva paşi. 

Bogdan Dinu, reporter Observator: Aceasta este trecerea de pietoni, unde maşina de poliţie le-a acroşat pe cele două fetiţe. Fără nicio urmă de frânare, a aruncat-o pe una dintre ele la o distanţă de aproximativ zece metri până în zona unde se află acum autospecialele. 

Raisa, un înger de copil pentru care viaţa abia începuse, a murit la câteva minute după impact. Cealaltă fetiţă, tot de 11 ani, a ajuns la spital. Este conştientă şi lovită la un picior. Fetiţa a fost operată aseară la ortopedie, e în stare stabilă, cel mai probabil rămâne internată până la începutul săptămânii viitoare, dacă starea ei se îmbunătăţeşte.

Imediat după accident, martorii descriu scene înfiorătoare şi greu de înţeles. Poliţistul s-ar fi dat jos de la volan şi ar fi împuns-o cu bocancul să vadă dacă mai respiră. Într-o fotografie surprinsă la câteva momente după impact, se vede cum agentul are piciorul sub fată. 

Martor: Avea un bocanc fetiţa, rupt, şi piciorul se vedea că e rupt şi o mişca cu piciorul. Şi i-am zis nu o mai mişca cu piciorul, las-o în pace, sună la salvare. Şi după aceea a luat-o cu mâinile, aşa cum îţi arăt şi a pus-o pe o parte. 

La fel de absurd, în loc să sune imediat la ambulanţă, poliţistul şi-ar fi alertat mai întâi colegii prin staţie, mai spun martorii. 

Martor: Primul echipaj de poliţie care a venit a luat şoferul, l-au ascuns după cazanul din staţia de RATB, au aşteptat să vină maşina şi l-au schimbat de haine. 

Mai grav, martorii acuză că poliţiştii au aprins girofaruri după accident ca să pară că au fost în misiune. De altfel şi în comunicatul poliţiei, transmis imediat după accident, oamenii legii susţin că maşina avea semnalele luminoase aprinse. Martorii şi imaginile îi contrazic. 

Agentul care le-a lovit pe cele două copile este poliţist de proximitate la secţia 5. Nu avea şcoală de poliţie, a fost angajat din sursă externă în 2017. Tânărul nu era băut la momentul accidentului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Primele măsuri în cazul poliţistului care a accidentat mortal o fetiţă în Bucureştii Noi. Acesta ar fi lovit jurnaliştii prezenţi la audieri