Antena Meniu Search
x

Video Parcul Izvor găzduieşte în această vară târgul de adopţii. Autorităţile caută stăpâni pentru o mie de câini abandonaţi

Adoptaţi, nu cumpăraţi! Acesta este îndemnul autorităţilor din Capitală, care caută stăpâni pentru aproape o mie de câini abandonaţi. Cu toţii merită o casă primitoare, aşa că dacă vreţi un prieten loial, aveţi de unde alege în fiecare weekend, în Parcul Izvor.

Adrian Lupușor
de Adrian Lupușor

la 25.07.2021, 21:24

Vezi și

Vulpi e una dintre cățelușele care au, de astăzi, o nouă acasă. A fost dragoste la prima vedere între ea și Remus, cel care promite că-i va oferi o viață lipsită de griji.

"Din 2019 vreau să-mi iau un câine. Am o pisică, tot adoptată, sper să se înțeleagă bine. Adoptați, nu cumpărați!", a spus Remus.

Asta a făcut și Nicu. A mers împreună cu cele două fețite ale sale ca s-o adopte pe Lolita.

"Noi aveam doi căței și în primăvară ne-a murit unul dintre ei. Era bătrân și a rămas singură cealaltă. Știm că are un an, este sănătoasă, este vaccinată. Ne bucurăm de ea", a povestit Nicu

Pe acelaşi subiect

La târgul de adopții din Capitală, toți patrupezii sunt pregătiți să-și întâlnească viitorul stăpân. Sunt microcipați, vaccinați, deparazitați și sterilizați. Și, chiar dacă numărul adopțiilor, statistic, e mai mic vara, există chiar și concurență între doritori.

Târgul de adopţii va fi deschis în Parcul Izvor pe tot parcursul verii

Aproape o mie de câini sunt în cele trei adăposturi ale Autorităţii pentru Protecţia Animalelor. Un număr care nu scade aproape niciodată. Pe cât de multe adopții se fac, pe atât de multe animale sunt abandonate.

"Din cauza abandonului, suntem nevoiți să ridicăm în fiecare zi de pe stradă. în medie, 10 căței. Oamenii nu își sterilizează la timp animalele, acestea se înmulțesc necontrolat și nu au ce să facă în general cu puii care rezultă din înmulțirea necontrolată", a spus Cătălina Trănescu - reprezentant ASPA.

3.000 de lei e amenda pentru cine e prins că abandonează un animal. Însă mulți dintre cei care fac asta nu sunt descoperiți. Crinuța a găsit-o pe Bella abandonată pe autostradă. 

Ca să adoptați un cățel, aveți nevoie de o carte de identitate, dovada de spațiu și de venit. Târgul de adopții din Parcul Izvor se va încheia odată cu vara. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Parcul Izvor găzduieşte în această vară târgul de adopţii. Autorităţile caută stăpâni pentru o mie de câini abandonaţi