Antena Meniu Search
x

Părinții lui Cătălin, polițistul împușcat în pădurea de la Mușătești, cer dreptate pentru fiul lor: "Au curățat dovezile" (Video)

Anul trecut, în august, Cătălin Ristescu, un polițist de doar 28 de ani, a murit împușcat în pădurea Muşăteşti din Argeş. Tânărul era agent la Secţia 1 din Bucureşti și era în concendiu, în satul natal. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 13.10.2020, 15:16

Cătălin Ristescu a murit după ce a fost împușcat în timpul unei partide de vânătoare, la Mușătești
Părinții lui Cătălin, polițistul împușcat în pădurea de la Mușătești, cer dreptate pentru fiul lor - epitesti.ro / Observator
  • Părinții lui Cătălin cred că fiul lor a fost ucis cu intenţie.
  • Oamenii speră ca cei care au comis fapta să plătească.

De mai bine de un an, părinții lui Cătălin încearcă să afle adevărul despre moartea fiului lor.

În 29 august, tânărul era acasă, la părinți, și a plecat împreună cu doi prieteni la vânătoare.

Au ajuns în pădurea din Mușătești în jurul orei 18.00 și, din cercetări, s-a stabilit că agentul a fost împușcat trei ore mai târziu.

Nici până acum nu se ştie cine a tras şi cum a fost împuşcat tânărul, relatează jurnaliștii de la publicația curier.ro. Cei care l-au însoţit susţin că au auzit împuşcătura şi l-au găsit pe prietenul lor câteva ore mai târziu, plin de sânge.

Poliţistul a fost dus la Spitalul Curtea de Argeş cu o maşină personală, nu cu ambulanţa, iar cei care l-au dus nu ar fi sunat la 112.

Agentul avea mai multe alice în abdomen şi pierdea foarte mult sânge.

Odată ajuns la spital, a fost băgat direct în sala de operaţii. Ulterior, medicii au decis să-l transfere la Bucureşti, la Spitalul Floreasca, unde a murit după două săptămâni.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ion Ristescu, tatăl polițistului, spune că sunt trei suspecţi şi vrea să ştie dacă fiul lui a fost împuşcat cu intenţie de vreunul dintre ei.

"L-au chemat insistent pe fiul meu să vină la vânătoare, în cursul zilei de 29 iulie 2019. După ce unul dintre ei l-a împușcat, nu au chemat ajutor prin 112.

L-au lăsat în pădure să sângereze, timp în care şi-au dus armele acasă, au curățat dovezile și şi-au făcut scenariul pentru apărare. Abia după aceea l-au dus pe fiul meu la spitalul din Curtea de Argeș, cu mașina noastră, care fusese tot timpul la locul evenimentului. Cătălin pierduse însă mult sânge și, respectiv, șansa la viață, în timpul îndelungat scurs de la împușcare. L-au lipsit, totodată, de primul ajutor și i-au luat şi telefonul, ca să nu comunice cu nimeni", a declarat bărbatul în vârstă de 76 de ani, potrivit curier.ro.

Doi dintre participanţii la partida de vânătoare, tată şi fiu, au fost reţinuţi de poliţişti la mijlocul lunii septembrie, anul trecut, fiind acuzaţi de braconaj şi omor, respectiv braconaj și mărturie mincinoasă.

Au fost, însă, eliberați de instanță.

Disperați, părinţii lui Cătălin Ristescu au cerut ajutorul Ministerului Justiției. Oamenii cred că fiul lor a fost ucis cu intenţie şi speră ca cei care au comis fapta să plătească.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Părinții lui Cătălin, polițistul împușcat în pădurea de la Mușătești, cer dreptate pentru fiul lor: "Au curățat dovezile" (Video)