Antena Meniu Search
x

Părinţii care şi-au opărit şi lăsat să moară fiica de nici 3 ani mai au două fetiţe. Soarta micuţelor, după ce mama şi tatăl au fost arestaţi

Părinţii arestaţi sub acuzaţia că în anul 2021 şi-au ucis, prin opărire şi cu intenţie, copilul de doi ani şi zece luni mai au două fetiţe, care se află în grija autorităţilor. Bunica micuţelor a vrut să le preia, după ce părinţii au fost puşi sub acuzare, iniţial pentru ucidere din culpă, însă Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Călăraşi a decis ca fetiţele să fie date unui asistent maternal.

de Redactia Observator

la 20.04.2023, 10:17

Soarta micuţelor, după ce mama şi tatăl au fost arestaţi
Soarta micuţelor, după ce mama şi tatăl au fost arestaţi - Profimedia (scop ilustrativ)

Părinţii arestaţi preventiv de magistraţii prahoveni pentru omor asupra unui membru al familiei după ce şi-au opărit copilul de doi ani şi zece luni şi l-au lăsat să agonizeze timp de şapte ore mai au două fetiţe. Familia este din Călăraşi, iar fapta s-a petrecut în timpul unei vizite în judeţul Prahova. La scurt timp după moartea mezinului, autorităţile din Călăraşi le-au preluat pe cele două fetiţe mai mari ale cuplului. 

Moartea cuplită a fetiţei. Copila mai avea două surori

”Cei doi copii beneficiază de o măsură de protecţie la un asistent maternal profesionist. Deşi a existat o solicitare din partea bunicii materne de a prelua cele două surori în plasament, doi ne-am opus acestei măsuri tocmai pentru că bunica era de faţă, se pare, la acel incident nefericit. Nouă nu ni s-a spus la momentul respectiv că a fost intenţionat opărit, ştiam că din neglijenţă, dar ni s-a părut potrivit să preluăm copiii în sistemul de protecţie”, a declarat pentru news.ro directorul executiv al DGASPC Călăraşi, Daniela Arbagic.

Citește și: Izolarea socială: cât de mult ne poate afecta

Pe acelaşi subiect

Un bărbat şi o femeie care locuiesc într-un sat din judeţul Prahova au fost arestaţi preventiv, pentru omor, după ce şi-au opărit cu apă fierbinte copilul în vârstă de doi ani şi zece luni, după care l-au lăsat să agonizeze timp de şapte ore. Proprietarul casei în care familia locuieşte a fost cel care a anunţat autorităţile despre starea copilului, însă acesta nu a putut fi salvat.

Părinţii, arestaţi după doi ani

Cazul a fost deschis după ce, în 27 octombrie 2021, un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că o familie aflată în vizită şi cazată în casa sa din comuna prahoveană Poienarii Burchii are un copil mic, care a fost opărit. Cadrele medicale au găsit copilul în vârstă de doi ani şi zece luni fără viaţă.

Iniţial, cazul a fost preluat de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătorie Ploieşti, care au făcut verificări pentru ucidere din culpă. Ulterior, ancheta a arătat că micuţul a fost opărit în mod intenţionat şi lăsat să moară. Astfel, în martie anul acesta dosarul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă tribunalul Prahova, care i-a pus sub acuzare pe mamă şi pe tată pentru omor asupra unui membru de familie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Părinţii care şi-au opărit şi lăsat să moară fiica de nici 3 ani mai au două fetiţe. Soarta micuţelor, după ce mama şi tatăl au fost arestaţi