Antena Meniu Search
x

Video Pârtiile de schi din toată țara, pline în acest weekend. "Noi ieri am învăţat şi deja suntem îndrăgostiţi de acest sport" 

Weekend autentic de iarnă la munte. Zăpada deschide rând pe rând pârtiile din ţară. Copiii din două judeţe Ilfov şi Suceava, sunt deja în vacanţă aşa că nu e de mirare că mii de turişti au cucerit munţii în aceste zile. Cei care au ajuns în Poiana Braşov au dat piept cu aglomeraţia de la telegondolă înainte de a se bucura de o coborâre în viteză. 

de Redactia Observator

la 04.02.2023, 20:17

Vezi și

Cât vezi cu ochii, pe pârtii sunt mii de turişti dornici de distracţie. Au avut şi motive de bucurie: pârtii nou deschise chiar de astăzi la poalele Masivului Postăvaru. 

"Vremea este perfectă. Ihi!"

"Cum e pârtia?"

"E foarte faină, e zăpadă bună şi pentru schiori şi pentru boardări."

Pe acelaşi subiect

"E foarte fain. Este peste aşteptările noastre, cred. La noi, în Chişinău, e mai cu soare." 

Gradele cu minus din termometre au crescut adrenalina pe pârtia Drumul Roşu, de aproape cinci kilometri, dar şi pe pârtia Ruia din Poiana Braşov. 

Domeniul schiabil nu a fost perfect doar pentru turişti, ci şi pentru studenţi.

"Suntem de la Piteşti, suntem la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, cu antrenorii, am venit să dăm examen la schi. Suntem în a doua zi, dăm examenul astăzi. Ne simţim super bine, am venit cu placa."

"Noi ieri am învăţat şi deja suntem îndrăgostiţi de acest sport." 

"Ieri aţi învăţat?"

"Da, da. De la profesorii noştri." 

  Salvamontiştii le recomandă turiştilor să fie atenţi când urcă pe munte.

Cătălin Petrescu, salvamont Poiana Brașov: "Se pot rătăci foarte uşor mai ales în condiţii de vizibilitate scăzute. Şi riscă, de asemenea, să rămână blocaţi. Schiorii avansaţi să nu părăsească pârtiile să schieze în pădure, iar în condiţiile unui trafic mare, cum este cazul zilei de astăzi, să schieze cu viteza redusa pentru a putea preveni orice fel de eveniment."

Sezonul de schi a început și la Bușteni

S-a deschis sezonul de schi şi în staţiunea Buşteni. Pe pârtia Kalinderu 1 stratul de zăpadă, naturală și artificială, măsoară 30 de centimetri.

"Sunt din Bucureşti, am venit weekendul acesta pentru că am avut oportunitatea să schiez, să ningă. Zăpada foarte bună, se bagă tunurile." 

Delia Geantă, administrator domeniu schiabil Kalinderu: "Pârtia este funcţională. Stratul de zăpadă este natural şi artificial. Se schiază în condiţii normale. Telescaunul funcţionează la capacitate maximă."

Distracţie, dar şi aglomeraţie este şi pe pârtiile din Bucovina. Elevii din Suceava au început vacanţa mobilă, prilej perfect să pună ghiozdanul în cui şi să ia în schimb schiurile. 

"Cum e când eşti pe schiuri?"

"E fain. Depinde cum ai clăparii, că dacă ai clăparii prea mici, te dor picioarele şi nu poţi să te bucuri de experienţă, dar dacă nu (n.r. nu ai clăparii mici/mari) e chiar ok."

Pârtia mică din Cârlibaba are o sută de metri şi un grad mic de înclinare - este perfectă pentru începători. Cei mare pot schia pe pârtia din staţiune care are puţin peste un kilometru şi un strat de zăpadă de 35 de centimetri. 

Gabriel Bujor, administrator pârtia Cârlibaba: "Aşteptăm vacanţa copiilor în judeţele Suceava şi llfov care tocmai a început, îi aşteptăm pe copii la schi, avem monitori care îi pot iniţia în tainele schiului." 

Costul pentru zece urcrări pe pârtie este de 70 de lei pentru un adult şi de 50 de lei pentru un copil. Se pot închiria şi sănii, cu doar 15 lei pe zi. În staţiunea Şureanu din Alba este zăpadă naturală din belşug,  stratul de zîpadă are peste un metru Şi pe pârtiile din Păltiniş a nins abundent în ultimele 24 de ore. Iubitorii de zăpadă de aici au venit cu gânduri mari. Nu vor ca iarna să se lase dusă prea curând. Şi-au plănuit vacanţe inclusiv pentru luna lui mărţişor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Pârtiile de schi din toată țara, pline în acest weekend. "Noi ieri am învăţat şi deja suntem îndrăgostiţi de acest sport"