Antena Meniu Search
x

Video Paştele catolic, sărbătorit de peste un milion de credincioşi, în toată ţara: "Venim cu speranţă şi plecăm cu lumină în suflet"

Peste un milion de credincioşi catolici, protestanţi şi reformaţi au sărbătorit azi-noapte Învierea Domnului în toată ţara. Şi preşedintele Iohannis, alături de Prima Doamnă, a mers să ia lumina sfântă de la o biserică romano-catolică din Sibiu. 

de Redactia Observator

la 09.04.2023, 19:19

Vezi și

500 de credincioşi au rostit într-un glas "Hristos a înviat!" la slujba de Înviere de la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală. Ceremonia a început la ora 23.00 cu Vigilia Pascală, adică "privegherea în cinstea Domnului".

Șerban Tarciziu-Hristofor - reprez. Catedrala Sf. Iosif: A fost aprins focul; acest simbol al luminii care ţâşneşte în noapte, care alungă beznele nopţii. Este simbolul Învierii. 

Enoriaş: O linişte pe care... o aşteptam demult! Hristos a înviat! 

Enoriaş: Hristos a înviat şi Paşte fericit! Bucurie în inimă, în familie.

Pe acelaşi subiect

La Biserica Piaristă din Cluj, ridicată în secolul al XVIII-lea, credincioşii au aprins aseară un foc. Flăcările au fost sfinţite de preoţi şi lumina binecuvântată - împărţită enoriaşilor. 

Mihăiţă Cristian Popescu, preot: Este sărbătoarea în care lumina învinge asupra întunericului. E sărbătoarea în care speranţa prinde viaţă.

Catedrala Sfântul Mihail din centrul oraşului a fost neîncăpătoare. Slujba s-a ţinut în limba maghiară. 

Iohannis a participat, alături de soţia sa, la slujba de Înviere din Biserica Romano-Catolică Sfânta Treime

Preşedintele Iohannis a fost la Sibiu, unde a participat la slujba de Înviere din Biserica Romano-Catolică Sfânta Treime.

Preşedintele Iohannis: Hristos a înviat! Tuturor creştinilor care sărbătoresc Învierea Domnului acum le doresc sărbători fericite. 

Slujba de Înviere a fost oficiată în trei limbi. 

Enoriaşi: Venim cu speranţă şi plecăm cu lumină în suflet. Vă dorim sărbători fericite tuturor. Paşte fericit!

În Târgu Mureş, slujba de Înviere s-a ţinut în limba maghiară la Biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" din centrul oraşului.

Enoriaş: Este cea mai importantă sărbătoare creştină, deoarece este o perioadă de reîncercare şi pace în lumea asta.

Enoriaş: Pentru mine, personal, reprezintă o renaştere

Mâine, catolicii sărbătoresc a doua zi de Paşte, iar pentru ortodocşi începe Săptămâna Patimilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Paştele catolic, sărbătorit de peste un milion de credincioşi, în toată ţara: "Venim cu speranţă şi plecăm cu lumină în suflet"