Video Peste un milion de credincioşi catolici și reformați au trăit bucuria Învierii în bisericile din România
Credincioşii romano-catolici şi reformaţi din ţara noastră au rostit într-un glas aseară "Cristos a Înviat". Peste un milion de credincioşi catolici au trăit bucuria Învierii în bisericile din toate colţurile ţării. După slujba de Înviere au plecat acasă cu pace şi lumină în suflet.
Peste 500 de credicioşi au întâmpinat Învierea Domnului la Catedrala Sf. Iosif din Capitală. Slujba a început afară, cu binecuvântarea focului şi aprinderea Lumânării Pascale.
Ana Grigore, reporter Observator: La Bucureşti, vigilia pascală a început la ora 23, la Catedrala Sf. Iosif. Sute de credincioşi au trăit bucuria învierii şi au strigat împreună "Cristos a înviat!".
Șerban Tarciziu-Hristofor, reprezentat Catedrala Sf. Iosif: Iisus Cristos s-a ridicat din mormânt şi a revărsat în lumea întreaga lumina învierii sale.
Slujba a continuat apoi, în biserică, unde s-a citit Evanghelia Învierii lui Isus, iar credincioşii au fost binecuvântaţi cu apă sfinţită.
La Cluj-Napoca, romano-catolicii din oraş au participat la slujba de înviere la Biserica Piaristă
Cristian Popescu, preot catolic: Este sărbătoarea când Domnul din nou ne arată cât de milostiv este cu lumea, cât de bun este cu noi.
Şi Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail din centrul oraşului a fost neîncăpătoare pentru numărul mare de credincioşi veniţi să ia lumină. La finalul slujbei, creştinii au înconjurat lăcaşul de cult cu lumina în mâini dar şi în suflet.
În Sibiu, sute de credincioşi s-au adunat la Biserica Romano-Catolică Sfânta Treime. Alături de ei au fost şi preşedintele Klaus Iohannis, cu Prima Doamnă.
Klaus Iohannis, preşedintele României: Hristos a înviat! Tuturor creştinilor care azi sărbătoresc învierea Domnului acum, le doresc Sărbători fericite, Hristos a Înviat, zile frumoase, liniştite cu familia, cu prietenii.
Învierea, sărbătorită în toate bisericile romano-catolice din România
În Târgu Mureş, slujba de Înviere s-a ţinut la Biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" din centrul oraşului, în limba maghiară. Slujba s-a încheiat şi aici cu o procesiune. În Alba Iulia, peste o sută de credincioşi au venit la Catedrala Romană-Catolică Sfântul Mihail pentru a participa la slujba de Inviere. Şi comunitatea croată din satul Clocotici, din judeţul Caraş-Severin, a sărbătorit Paştele la slujba Învierii. Creştinii s-au întors apoi la casele lor unde s-au au servit tradiţionala masă de Paşte.
În satul Eibenhal din Mehedinţi, acolo unde se află una dintre cele mai mari comunităţi de cehi din România, slujba de Înviere a început mai devreme.
Lukacela Davor, preot catolic: Noi aprindem focul afară, după ce aprindem lumânarea şi dăm lumină unii altora şi astfel biserica încet se luminează.
După ce au luat lumină, credincioşii au mers în procesiune prin sat pentru a împărţi lumină peste tot. În această dimineaţă, în toate bisericile romano-catolice se desfăşoară slujba Sfintei Liturghii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰