Patinoarul Berceni Arena a fost inaugurat. Va fi din nou gazda unui meci de hochei, după o pauză de 12 ani
Primul patinoar construit de la zero în ultimii 70 de ani în Bucureşti a fost inaugurat astăzi. În această seară, Capitala va fi din nou gazda unui meci de hochei, după o pauză de 12 ani. Mai vine o veste buna. Şi lucrările la fostul complex sportiv Mihai Flamaropol, care au bătut pasul pe loc în ultimii 5 ani, ar putea fi reluate în scurt timp.
Primul patinoar ridicat în Capitală în ultimele sapte decenii a fost deschis în această dimineaţă. Complexul sportiv din sectorul 4, numit Berceni Arena, are o suprafaţă de 6.500 de metri pătraţi din care peste 1.700 de metri pătraţi este suprafaţa acoperită de gheaţă.
Primul patinoar ridicat în Bucureşti în ultimii 70 de ani
Patinoarul are o capacitate de 800 de locuri şi datorită conditiilor bune, va putea găzdui inclusiv evenimente sportive internationale. Ridicarea lui a durat aproape doi ani iar costurile totale ajung la 10 milioane de euro 12.13
Tehnologia unică în România face ca, în timp ce sportivii joacă la o temperatură de 5-6 grade celsius, în tribune sunt resimțite temperaturi de aproximativ 15 grade. Iar gheața rămâne constant la -5 grade cu ajutorul a două echipamente frigorifice.
- Ion Ţiriac s-a răzgândit și nu mai construiește un patinoar gratis în Brașov. Primarul Allen Coliban acuză un...
- Cel mai mare patinoar natural din lume, redeschis după 2 ani. Locul, inclus în patrimoniul UNESCO
- S-a deschis cel mai frumos patinoar din ţară. Are 1.800 de metri pătraţi şi este situat la marginea pădurii,...
Primii care au avut ocazia să calce pe noua arenă au fost sportivii de la Corona Brașov şi ACSH Gheorgheni, care s-au antrenat pentru primul meci de hochei din ultimii 12 ani organizat în Bucureşti.
"Cred că este foarte bine să avem facilităţi noi în România, gheaţa este foarte bună. E modern, chiar şi afară, totul este curat", spune Owen Williams, sportiv Corona Braşov.
"E foarte frumos, totul este nou şi strălucitor, gheaţa arată bine şi suntem bucuroşi să fim aici şi să vin primii care joacă aici", spune Markus Juurikkala, antrenor ACSH Gheorgheni.
"Mi se pare că fotbalul, tenisul, handbalul sunt mult mai în față decât hocheiul și mi se pare că ar trebui o investiție mult mai mare în hochei. Avem şase sau șapte patinoare, avem şase echipe și mi se pare că dacă am avea mai multe pationare ar fi şi liga României mai bună şi cupa României ar fi la un nivel mai mare", spune David Ors, sportiv ACSH Gheorgheni.
Patinoarul Flamaropol este aproape de a prinde viață
Între timp, la patinoarul olimpic Flamaropol din Bucureşti, unde lucrările au fost stopate în 2019, cresc bălăriile.
Patinoarul a funcționat ultima oară în 2012 atunci când acolo se organizau spectacole pe gheață. Zona era arhiplină inclusiv în timpul orelor de patinaj public. Acum pe locul unde cândva se strângeau mii de oameni au rămas doar buruieni, iar zidurile au fost complet acoperite de grafitti
Primăria Generală a anunţat că a dat ordinul de începere a șantierului. Construcţia ar trebui să fie gata în doi ani. Va avea avea o capacitate de 3.170 de locuri și 119 locuri de parcare. Refacerea patinoarului Flamaropol costă 128 de milioane de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰