Antena Meniu Search
x

Patronii unei case de schimb valutar, prădaţi de hoţi. Cei doi soţi din Câmpina au rămas fără 920.000 de euro. Patru persoane, arestate

Patru persoane au fost arestate preventiv, după ce patronii unei case de schimb valutar din Câmpina au fost jefuiţi. Cei doi soţi au rămas fără suma de 920.000 de euro, în urma unei supravegheri atente de către indivizii implicaţi în tâlhărie. 

de Redactia Observator

la 05.05.2023, 21:05

Vezi și

Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi tâlhărie calificată, iar instanţa a admis propunerea formulată de procurori.

Potrivit DIICOT, jaful a avut loc pe data de 24 octombrie 2022, în municipiul Câmpina, cei doi soţi fiind deposedaţi prin violenţă de suma de 920.000 de euro.

"Inculpaţii au desfăşurat o activitate de pregătire în scopul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, prin culegerea de informaţii despre victime, procurarea de echipamente necesare activităţii infracţionale, urmărirea persoanelor vătămate printr-o supraveghere permanentă şi luarea unor măsuri care să împiedice identificarea lor. Grupul infracţional organizat a fost sprijinit în activitatea ilicită de către alţi suspecţi care au avut rol în supravegherea persoanele vătămate, achiziţionarea unor instrumente utilizate în săvârşirea faptei şi ascunderea acestora ulterior comiterii infracţiunii de tâlhărie", precizează informarea DIICOT.

47 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Prahova, Ilfov şi Dâmboviţa

În cursul zilei de joi, anchetatorii au efectuat 47 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Prahova, Ilfov şi Dâmboviţa, peste 20 de persoane fiind conduse la audieri, la sediul DIICOT Ploieşti.

Pe parcursul percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate două pistoale cu glonţ, elemente de muniţie de calibrul 9 şi 7,63 mm, sume de bani, zeci de dispozitive electronice (telefoane mobile, tablete, laptopuri), două autoturisme, mai multe arme albe şi obiecte tăietoare, diverse documente (contracte de vânzare-cumpărare, chitanţe, acte schimb valutar şi transfer monetar).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Patronii unei case de schimb valutar, prădaţi de hoţi. Cei doi soţi din Câmpina au rămas fără 920.000 de euro. Patru persoane, arestate