Antena Meniu Search
x

Video Patronul împuşcat şi bătut de motocicliştii Hells Angels este liderul "Bandidos" şi le jură acum răzbunare. Autorităţile cer interzicerea lor pe teritoriul României

Am obţinut detalii şocante despre atacul mafiot din Capitală, în care un patron de restaurante a fost înjunghiat, împuşcat şi bătut de 12 motociclişti, cel mai probabil membri ai grupării Hell's Angels. Omul de afaceri este unul din liderii clubului de motociclişti Bandidos şi ieri a fost o reglare de conturi între cele două bande care se urăsc de moarte. Motocicliştii se războiesc pentru teritorii şi supremaţie. Victima le promite agresorilor săi că se va răzbuna. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 16.06.2023, 19:21

Vezi și

E alertă în Capitală. De 48 de ore, poliţia îi caută pe cei 12 motocilişti Hells Angels care l-ar fi atacat pe Dragoş Furtună, patronul mai multor restaurante din Bucureşti. Bărbatul a fost înjughiat, împuşcat şi bătut în faţa clienţilor. După execuţia planificată la secundă, agresorii parcă au intrat în pământ. Martorii spun că totul a semănat cu un atac terorist.

Itto Mezza, martor: Am auzit cearta, că e scandal şi la un moment dat, m-am uitat în spate şi erau deja lovituri. Am văzut multă lume, o gaşcă de motociclişti care scoteau şi pistoale. Atunci m-am speriat şi ei au inceput să tragă. I-au luat prin surprindere. S-a ridicat şi el şi a încercat să primească mai puţine lovituri.

Luptă între două bande de motociclişti rivale

Surse Observator spun că ar fi vorba de o luptă între două bande de motociclişti rivale, ambele extrem de periculoase: Hells Angels şi Bandidos. Patronul localului e un membru important al grupării Bandidos. Dragoş Furtună are zeci de poze în care apare îmbrăcat în veste cu însemnele clubului, la evenimentele grupării. Omul de afaceri a fost externat azi şi le trimite un mesaj agresorilor săi: "Cei ce au făcut, ce au făcut, vor plăti".

Pe acelaşi subiect

Liderul Gremium Nomads MC, a treia cea mai importantă bandă moto din România, a povestit pentru Observator cum a intrat el însuşi în vizorul rivalilor de la Hells Angels. Ar fi încercat să îl elimine chiar liderul Marius Lazăr, acuzat de mai multe asasinate pentru care a fost extrădat în ianuarie în America. 

Alexandru Cazan, liderul Gremium Nomads MC: Eu eram pe lista aia. Aici eram, în sala asta, când m-a sunat un tip de la poliţie. I-a zis: dă-mi bani să trimitem să vină mexicanul pentru Cazacu. Cât îţi trebuie? 50.000. N-am decât 12.000. Lasă că pun eu diferenţa a zis acoperitul. Dragoş a crescut cu mine, îl ştiu de când avea 5 ani. El e un tip orgolios. 100% a fost orgoliu, nicio afacere.

Ambele grupări se ocupă cu trafic de droguri şi arme

Specialiştii cred însă că lupta a avut altă miză. Ambele grupări se ocupă cu trafic de droguri şi arme, asasinate, spălare de bani şi şantaj. 

Cătălin Ţone, expert antidrog: Consider că se întrunesc condiţiile ca acest club să fie interzis şi pe teritoriul României, deoarece există prezumţia că membri acestuia pot comite infracţiuni grave, de impact social.

Motocicliştii Bandidos au fost implicaţi în 2015 într-o încleştare cu o altă grupare moto în urma căreia au murit 9 rideri, iar alţi 20 au fost grav răniţi. 

Cât de important este teritoriul pe care îl controlează

Alexandru Cazan, liderul Gremium Nomads MC: Eu am cunoscut capii la nivel european.

Se mai zgândăresc în funcţie de politica zonală. Aici nu e vorba de organizaţie periculoasă, e vorba de persoane periculoase. 

Un fost agent FBI care a lucrat doi ani sub acoperire în banda Hells Angels povesteşte cât de important este teritoriul. 

Jay Dobyns, fost agent FBI: Ei încearcă constant să cucerească teritoriile bandelor rivale. În gașca de motocicliști, începi foarte încet. Primul pas este ca asociat. Teritoriul pe care îl controlezi, influenţează cât de mulţi bani poţi face pe acel teritoriu. Sunt alţii care sunt implicaţi în trafic de droguri, trafic de arme, şantaj, taxe de protecţie.

Bandele de motociclişti Hells Angels sunt interzise din 2019 în Olanda.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Patronul împuşcat şi bătut de motocicliştii Hells Angels este liderul "Bandidos" şi le jură acum răzbunare. Autorităţile cer interzicerea lor pe teritoriul României