Antena Meniu Search
x

Video Patru români, cercetați pentru o fraudă de 775.000 de dolari. Cum au reușit să păcălească 150 de americani, membri ai unei congregații religioase

Patru români şi o companie aeriană din Braşov au intrat în atenţia procurorilor, după ce ar fi păcălit o firmă de transporturi din Statele Unite ale Americii. Au promis două curse dus-întors SUA - Kazahstan, zbor pe care nu l-au mai efectuat, deşi au încasat peste 770 de mii de dolari. De zburat, au zburat doar promisiunile și banii din conturile firmei americane, spun anchetatorii. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 12.10.2022, 08:08

Vezi și

Firma acuzată de înşelăciune are sediul în Brașov și a activat în transporturi aeriene cu elicoptere și avioane. Faptele au fost săvârșite, spun anchetatorii, în luna august. Iar contractul cu firma americană, pentru o cursă dus-întors între SUA şi Kazahstan, a fost încheiat pentru închirierea unei aeronave care nu există. 

Procuror Claudiu Sandu, prim procuror Parchetul Tribunalului Brașov: Societatea din municipiul Brașov a indus în eroare partenerul american, deoarece a prezentat acestuia situații neadevărate, societatea din municipiul Brașov având licențele revocate.

775 de mii de euro a plătit compania americană pentru închirierea unui avion. 

Claudiu Loghin, reporter: Polițiștii de la Transporturi, din Brașov au stabilit că o parte importantă a banilor obținuți prin înșelăciune au fost transferați într-un cont din Statele Unite ale Americii, pentru ca firma cu sediul în Brașov să închirieze din acești bani o aeronavă. Aeronava urna să fie folosită pentru realizarea celor două curse dus - întors, între Statele Unite ale Americii și Kazahstan. 

Pe acelaşi subiect

Patru români, înșelăciune cu zboruri fictive

150 de călători, membri au unei congregații religioase, nu au mai putut face zborul de la New York la Alma Ata și înapoi. Iar firma americană a rămas cu paguba.

Procuror Claudiu Sandu, prim procuror Parchetul Tribunalului Brașov: Inclusiv în ziua în care trebuia să aibă loc transportul, discuțiile erau în sensul că avionul se apropie de aeroportul din New York, iar avionul, în realitate, nu exista. 

Cei patru români au fost reţinuţi de poliţişti, iar anchetatorii au cerut instituirea unei popriri pe contul din America, în care au ajuns banii.

De asemenea, au pus sechestru şi pe bunurile din România ale firmei din Brașov. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Patru români, cercetați pentru o fraudă de 775.000 de dolari. Cum au reușit să păcălească 150 de americani, membri ai unei congregații religioase