Antena Meniu Search
x

Paula Hitler: femeia care ştia toate secretele lui Adolf Hitler

Cu toate că se cunoaşte parcursul dictaturii crude şi extremiste a lui Adolf Hitler, totuşi, despre viaţa sa personală nu se ştiu prea multe. Hitler a preferat să ascundă detaliile originii sale dar şi informaţiile despre membrii familiei, cum ar fi sora sa mai mică- Paula Hitler.

 Paula Hitler s-a născut în Austria, în 1896. Ea fost singura rudă a cancelarului care a supravieţuit până la vârsta de 64 de ani. Paula a lucrat ca secretară în Viena şi a fost susţinută financiar de fratele său până la sinuciderea sa din 1945.

După o lungă perioadă în care nu a mai avut nici un contact cu fratele ei, Paula l-a revăzut pe Hitler abea în anii '20 când acesta începuse să aibe o carieră politică promiţătoare.

Ca să o ţină departe de ochii lumii şi să îi asigure un trai decent, departe de controverse, Hitler i-a sugerat surorii sale să îşi schimbe numele de familie în Wolf, o poreclă a dictatorului din timpul copilăriei. "Prima dată când fratele meu mi-a sugerat să îmi schimb numele a fost la Jocurile Olimpice din Garmisch. Vroia să trăiesc sub numele Wolf şi să duc o viaţă discretă. De atunci am păstrat numele acesta", spunea Paula în timpul unui interogatoriu.

Deşi există dovezi că Paula împărtăşea credinţele nationaliste extremiste ale fratelui să, ea nu era activă în mediul politic şi nu a fost niciodată membra partidului nazist. "Nu cred că fratele meu a ordonat crimele din lagărele de concentrare sau că a ştiut de acestea. Totuşi este posibil ca ura sa pentru evrei să fie provocată de anii grei de adolescenţă din Viena. Murea de foame acolo şi credea că eşecul picturilor sale era cauzat de faptul că evreii controlau toată piaţa artei", afirmă Paula Hitler.

Paula a făcut o serie de dezvăluiri despre copilăria lui Adolf Hitler. Ea a caracterizat relaţia din copilărie cu fratele său ca fiind una de "certuri constante, dar şi afecţiune". De asemenea, istoricii au descoperit în jurnalul acesteia din copilărie că Adolf Hitler obişnuia să o bată, dar spune că aceste palme i-au făcut bine.

Într-un pasaj, Paula descrie şi violenţa cu care tatăl lui Hitler îl bătea aproape în fiecare seară, deşi mama sa încerca să îl apere. " Temându-se că tatăl său nu se va mai putea controla, ea (mama lui Adolf) se decide să pună capăt bătăilor aplicate fiului ei. Se duce în pod şi se aşează deasupra lui Adolf care este întins pe podea, dar nu reuşeşte să evite ultima lovitură a soţului său. Fără niciun sunet, ea primeşte lovitura", au declarant cei doi istorici.

Sora dictatorului nu a fost căsătorită niciodată şi nu a avut copii. Ea a fost înmormântată în cimitirul Bergfriedhof din Berchtesgaden sub numele de Paula Hitler.

Foto: aryan-nation.org

fpp.co.uk

american-buddha.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Paula Hitler: femeia care ştia toate secretele lui Adolf Hitler