Antena Meniu Search
x

Pelerinaj catolic la statuia cu puteri făcătoare de minuni din Şumuleu Ciuc (Video)

La fix o săptămâna de la vizita istorică a Papei Francisc pe pământ românesc, la Şumuleu Ciuc, are loc astăzi cel mai mare pelerinaj al catolicilor din Europa Centrală şi de Est. Un ritual cu tradiţie.

de Redactia Observator

la 08.06.2019, 13:09

Vezi și

La fix o săptămâna de la vizita istorică a Papei Francisc pe pământ românesc, la Şumuleu Ciuc, are loc astăzi cel mai mare pelerinaj al catolicilor din Europa Centrală şi de Est. Un ritual cu tradiţie. De peste 450 de ani, înaintea Rusaliilor catolice, zeci de mii de oameni din ţară, dar şi de peste hotare parcurg kilometri întregi pe jos, pe munte, pentru a ajunge la statuia atribuită cu puteri făcătoare de minuni a Fecioarei Maria din Biserica Franciscană, acolo unde are loc o ceremonie impresionantă.

Pelerinii au pornit, din nou, la drumul către rugăciune. Sute de persoane s-au strâns, ieri dimineaţă, la Biserica Sfânta Tereza din Odorheiul Secuiesc.

De aici începe unul dintre cel mai mare pelerinaje din Europa Centrală şi de Est, vechi de aproape jumătate de mileniu. Traseul lor, începe cu o slujbă.

Din ţară şi de peste hotare, toţi au acelaşi scop. Să ajungă pe muntele Şumuleu, la statuia făcătoare de minuni a Fecioarei Maria din Biserica Franciscană. Aici se vor ruga într-un glas pentru sănătate şi prosperitate

Un traseu lung şi dificil, pentru care credincioşii se pregătesc temeinic. Dar niciunul nu renunţă. Cel mai împătimit pelerin a pornit la drum acum o lună de zile dintr-un oraş din Austria. Merge doar pe jos peste 1200 de kilometri, indiferent de vreme.

Pelerinajul este închinat Fecioarei Maria care i-a ajutat pe credincioşii de la Şumuleu în secolul 16, când principele Transilvaniei a încercat să le impună religia unitariană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Pelerinaj catolic la statuia cu puteri făcătoare de minuni din Şumuleu Ciuc (Video)